Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 noiembrie 2014

Balmya-Pierre Balmain


Cand privesti flaconul parfumului Balmya, destul de neasteptat in comparatie cu sobrietatea clasica a celorlalte parfumuri ale casei,  nu te prea ispteste sa-l probezi caci este in genul celor de la Escada si te astepti la un suc roz din cele cu care ne-a obisnuit parfumeria contemporana. Trebuie sa recunosc ca am probat de trei ori parfumul si tot nu i-am deslusit notele.
Singura nota din lista oficiala pe care o regasesc in parfum este cea de piper roz. In  aceste conditii, desigur ca imi este greu sa-i faca o descriere. Pot spune despre el ca este un parfum matur, foarte feminin, in esenta floral-fructat, dulce-acrisor, caldut si cremos, cu un aer putin exotic. In forma EDT (varianta EDP nu am testat-o) este destul de discret, cu siaj redus, dandu-ti impresia ca mirosi mai degraba o crema decat un parfum. Nu am reusit sa disting notele de cafea si nici nu pot preciza florile si fructele care compun acest amestec foarte omogen, usor verde, dar parfumul nu este rau, fiind foarte confortabil la purtare. Nu este o opera de arta, dar isi merita banutii. 

Numele parfumului: Balmya
Casa: Pierre Balmain      
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2002
Creator:  Alexandra Jouet, Jean Jacques
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: seminte de angelica, bergamota, frunze de violeta, fructul pasiunii, fructe de padure, piper roz
note de mijloc: iasomie, orhidee
note finale: santal, cappuccino, iris, cahmeran

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 6,50/10  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.