Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 februarie 2015

Absolument Femme-Absolument Absinthe Parfum d’Interdits




Parfumurile casei al carei nume, tre sa recunosc, imi este total neclar, cand este Absolument Parfumeur, cand este Absolument Absinth, cand este Parfum d'Interdits, sunt inspirate de o bautura interzisa -absintul- care a fost prohibit timp de 85 de ani, fiind reabilitat prin lege in 1999.
Parfumul de fata a fost lansat in 2012, fiind relativ nou si destul de putin cunoscut.  Producatorii parfumurilor, 5 la numar pana in prezent, ne indeamna, la fel ca si Jo Malone, sa incercam combinarea lor, spunand ca sunt perfect compatibile. Eu nu am incercat decat Absolument Femme. Imi sunt neclare notele parfumului , dar le voi mentiona pe cele care sunt date pe website-ul casei, destul de diferite de cele de pe Fragrantica sau alte forumuri. Inceputul parfumului este usor de descris. Este foarte citric, dulce-acrisor, mustos si opulent. peste citrice se aseaza un nor de praf dulceag care diminueaza putin forta de penetrare a citricelor, dupa care, foarte lin, pe nesimtite, se dezvolta partea florala a parfumului. Este un buchet floral  in care notele sunt foarte bine amestecate, aproape imposibil de descifrat. Mi s-a parut ca simt magnolie, floare listata de fragrantica, dar nelistata  pe website-ul brandului. Singura floare pe care o simt si chiar ma obsedeaza este musetelul. Sa nu va imaginati insa ca miroase a musetel parfumul si ca este un fel de ceai antiinflamator. Nu, parfumul este un floral pudrat, amestecat cu tot felul de plante, printre care si pelin. Eu mirodenii nu prea simt in parfum, poate dor niste piper.  N-am reusit sa prind nici notele de final absolut deloc, pe mine parfumul moare cu note florale. Parfumul este destul de bine facut si are intensitate, siaj decent,  coerenta, dar pe mine nu ma atrage deloc. E genul de parfum pe care nu pot sa-l memorez si sa-l recunosc. Are si ingrediente de buna calitate, chiar nu simt note sintetice in el. Ma gandesc ca, poate, este prea frust si de aia nu ne intelegem. Sau poate ca este prea prafos ? Oricum, ma obsedeaza musetelul din el :)


Numele parfumului: Absolument Femme
Casa: Absolument Parfumeur Parfum d’Interdits        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Pascal Roland, Marc Villaceque
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Italia, lamaie de Argentina
note de mijloc: pelin, musetel, cimbru, scortisoara, lavanda, neroli, geranium, lacramioara, iasomie
note finale: piele, patchouli, ambra cenusie, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 7,50/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.