Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 februarie 2015

Mandarina-Campos de Ibiza



Inspirat de aerul si aromele Mediteranei, Mandarina este cel mai cunoscut parfum al casei spaniole Campos de Ibiza. Parfumul amesteca mirosul citricelor cu cel al plantelor aromatice , ducand la o combinatie fresh, moderna, dominata de mirosul de mandarina.
Desi este fresh citric, nu are nimic intepator sau acid, este un fresh destul de  moale si dulceag. Aromaticele sunt mai greu de recunoscut, probabil are in compozitie salvie si busuioc. In afara de mandarina, cred ca parfumul are si petigrain, care reuseste sa prelungeasca destul de mult izul citric al parfumului. Desigur ca fiind un parfum hesperidic, nu este foarte longeviv. Creatorul lui, nu stim cine este, a incercat sa-l prelungeasca cu niste cedru, cumarina si note ambrate, dar nu a reusit mare lucru. Finalul parfumului este moale,usor lemnos si confuz. Parfumul este simpatic ca parfum de vacanta, usor, fara mari pretentii. Din pacate, trebuie sa umbli cu flaconul sau cu un mic decant in geanta. Daca s-ar gasi in Baleare un loc de vacanta mai putin comercial si mai putin frivol decat Ibiza, l-as purta cu placere intr-o vacanta insulara.

Numele parfumului: Mandarina
Casa: Campos de Ibiza 
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2006
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, bergamota, note fructate, citrice
note de mijloc: coriandru, note florale,galbanum, busuioc
note finale: ambra, mosc, cedru, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: sub medie, chiar discret, cu siaj redus
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: vezi fotografia

Evaluare : 7/10  

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.