Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 februarie 2015

Patchouly-Etro





Imi place patchouli ca nota atunci cand este pus cu parcimonie, cand este in exces si-si desfasoara artileria grea, camforata, ma cam sperie. Parfumul cu acelasi nume de la Reminescence mi se pare de-a dreptul ucigator. In prima faza nici patchouli de la Etro nu este prea bland.
Parfumul incepe chiar cu el, e un patchouli greu, dens, amarui, foarte camforat. O bergamota isi scoate timid capul printre moleulele lui, dar dispare repede. Dupa vreo 5 minute , parfumul se indulceste putin, devine mai eteric si ne face sa simtim putina coaja de portocala si geranium. Ambele abia perceptibile. Trandafir nu simt, dar parca simt o usoara nuanta florala.  Hotarat lucru, acest parfum este excesiv de patchoulizat ca sa-l pot purta. Pur si simplu omoara toate celelalte note, nici nu stiu de ce au mai fost puse. Sunt momente  (atunci cand este amestecat cu geranium) in care imi aduce aminte de pipiurile motanului meu, Mavros, pe care cu darnicie si le improsca pe toate usile. Dupa mine, nu este unisex, este cat se poate de masculin. Parfumul este sec, uscat,  aspru, mult prea medicinal ca miros ca sa fie decorativ pentru o femeie. Finalul este usor ambrat si mai cremos, dar se mai simte patchouli. In ciuda mirosului puternic, parfumul nu bate mai departe de 30 de cm. Nici macar nu-l consider un parfum de creatie. Facand abstractie de notele adiacente, care, oricum, nu se prea simt, este niste ulei esential de patchouli dizolvat in alcool si nu imi pare justificata cumpararea lui. In plus il am pe Patchouly de la Reminescence care este foarte asemanator, dar si mai dur si a devenit un fel de piatra in casa. Cum ii vad ambalajul, cum mi se camforizeaza creierii.

Numele parfumului: Patchouly
Casa: Etro          
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1989
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, portocala, artemisia
note de mijloc: trandafir, geranium, chiparos
note finale: ambra, patchouli, vanilie, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: longeviv
Flacon: standardul casei,vezi fotografia
Evaluare : 6/10 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.