Pagini

Faceți căutări pe acest blog

9 aprilie 2015

Rem&Bow-Reminiscence



Parfumul nu prea seamana cu ce mai cunosc eu de la Reminiscence, drept pentru care m-a sursprins oarecum. Desi este creat in 1996, as zice ca este un parfum modern, perfect purtabil si dupa aproape 20 de ani de la lansare.
In deschidere este proaspat si putin acvatic, fiind un amestec de citrice dulci, la care se adauga muguri de coacaz. Imi pare potrivit pentru o zi de vara, fiind un fructat zemos, cu aer exotic, tropical. Partea florala, un fel de flori albe,  fara a fi foarte naturala, mai pastreaza notele fructate, ca si notele oceanice, nitel sarate. Imi pare un parfum tineresc, optimist, tonic. Pe masura ce intra in evaporare moscul, devine mai cremos si oarecum senzual, dandu-ti impresia ca ai utilizat o lotiune de plaja, nu un parfum. E si mai dulce, dar fara excese. Dintre notele finale, cedrul este mai pregnant. Senzualitatea i se datoreaza ambrei cenusii. In fapt, sunt sigura ca sunt niste note de sinteza care sunt adesea folosite prin parfumurile barbatesti, care asigura longevitatea parfumului, dar care ii dau si un miros cam masculin. Finalul este neasteptat de corpolent, de dens pentru un parfum estival. Imi seamana ca stil si constructie cu Laguna de la Salvador Dali care i-ar fi putut fi o sursa de inspiratie, avand o constructie in mare masura asemanatoare. Laguna este, insa, mai versatil, mai complex si interesant. Nu e rau ca parfum, dar nu cred ca poate starni mari pasiuni. Cei preocupati de longevitatea unui parfum vor fi, cu siguranta, incantati maicu seama ca este vorba de o apa de toaleta.

Numele parfumului: Rem&Bow
Casa: Reminiscence       
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lmaie, grapefruit, mandarina, frunze de violeta, mango, muguri de coaca
note de mijloc: note marine, tiara, iasomie, mate
note finale: zahar brun, ambra cenusie, mosc, cedru

Aprecieri personale
Intensitate:  destul de opulent, cu siaj decent
Persistenta: peste 6 ore
Flacon: vezi fotografia
Evaluare : 6,50/10 


3 comentarii:

  1. Ah...chiar uitasem de Laguna... Trebuie sa il scot "de la naftalina" caci nu l-am mai purtat de prin noiembrie si e tocmai bun de purtat de acum si pana la sfarsitul toamnei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, sper sa nu uit nici eu de el, sa-l port macar o data. Eu sunt inca in faza de caldicele. Azi am purtat un parfum de care am si uitat ca-l am: Red de la Burberry.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu tot Burberry am purtat. Dar Brit ca mi-am mai facut curatenie pe la parfumuri si am gasit unele pe care nu le-am purtat deloc tot anul...nu stiu daca o sa apuc sa le termin...probabil ca vor ramane mostenire urmasilor urmasilor mei...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.