Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 iunie 2015

Extatic-Pierre Balmain


Este ciudata lumea asta a parfumistelor. Daca citesti recenziile parfumului Extatic, chiar nu poti sa ajungi la vreo concluzie. In timp ce pe Fragrantica mama parfumul  este balacarit in toate felurile, pe Fragrantica in limba rusa este laudat. Sa incurajeze clima mai rece parfumurile dulci ? Ma uimeste apoi faptul ca La Vie est Belle capata pe Fragrantica aplauze, iar Extatic picioare in fund, parfumurile fiind destul de asemanatoare, cu multe note comune. E drept ca Extatic este ceva mai matur si nu are opulenta si siajul celuilalt, dar, totusi, intre ele nu imi pare a fi prapastia atat de mare.
Am citit ca parfumul are ingrediente de proasta calitate, ca este vulgar, ca este amar. Nu stiu, dar parca  nu mirosim acelasi parfum. Cat priveste calitatea ingredientelor, tot mainstreamul actual se face cu economie de buget si rar mai gasesti un parfum care sa strecoare si ceva natural, macar o picatura doua. Iar noi platim picatura aia cat nu face. Parfumul nu este amar, ci este chiar foarte dulce. Vulgar chiar nu este, este croit dupa gusturile momentului, fiind foarte comercial, la fel ca si Flowerbomb sau La Vie est Belle. Nu vreau sa se inteleaga ca mi-ar placea parfumul, nu e genul meu de parfum, dar cred ca a fost neindreptatit. Inceputul lui este chiar frumos si generos, proeminent, dar aerisit. Este un trandafir rotunjor, usor fructat, care cred ca este combinat si cu ceva piper roz. E chiar promitator inceptul. Din pacate, in cateva minute parfumul isi pierde conturul, devine confuz. Trandafirul dispare si se instaleaza un miros generic floral in care eu nu recunosc iasomia. Parfumul este foarte moale, cam ca o crema de corp la miros. Nu are siaj desi nu este apa chioara, are substanta parfumata. El esueaza in banal in momentul in care apare o nota gurmanda, dulce si cam fara contur. Miroase a un fel de desert neprecizabil si mirosul asta se aseaza peste palidul miros floral, dand o dulcegarie lipsita de sarm. Eu nu am gasit pielaria care-i dezgusta pe unii si care este mentionata in note, dupa cum nu am gasit nici note lemnoase. Notele finale sunt la pamant si descalifica parfumul. El moare dupa o letargie indelungata, timp in care emana doar molecule dulci si cam lipicioase. Parfumul este mult sub promisiunile flaconului si numelui.

Numele parfumului: Extatic
Casa:  Pierre Balmain                 
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator: Emilie Coppermann
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: trandafir, osmnthus, para
note de mijloc: ciclama, iris, iasomie
note finale: santal, note lemnoase, piele

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret (cu exceptia notelor de varf), cu siaj redus
Persistenta: in jur de4 ore
Flacon: frumos, glamour, vezi fotografia
Evaluare : 5,50/10  

2 comentarii:

  1. Problema este cine comenteaza. Daca ai petrecut pe fragrantica suficient de mult timp, ai observat, desigur, ca se formeaza cercuri de utilizatoiri care se misca doar in anumiti parametrii. Cei care apreciaza LVEB nu sunt deloc cei care in mod normal testeaza produse Balmain, specifice celor mai elitisiti, mai iubitori de vintage etc. Deci, o sa ai la LVEB comentariile favorabile ale consumatorilor clasici de LVEB si la Extatic, multe comentarii nemultumite ale "nisatilor"care dispretuiesc profund genul de parfumuri LVEB si care nu pierd nicio ocazie sa spuna ca fie miros a punga de plastic (nu stiu cum miros pungile de plastic, desi am camara plina), fie miros sintetic sau chimic (desi toate parfumurile sunt acum sintetice si absolut toate chimice) etc etc. Cele doua parfumuri pot fi asemanatoare, dar recenziile nu sunt facute de persoane care sa le testeze pe amandopua ci de persoane care din strat se afla pe pozitii antagonice.

    Eu ma distrez teribil cu chestiile astea care aparent sunt ilogice. Mi se par amuzante. Si mai comic e sa vezi cum se ridica in slavi mai stiu eu ce nisa obscura care seamana in proportie 95% cu vreun mainstream absolut banalk sau ultra cunoscut. Bine, ultracunoscut de cine intra in parfumerii, pemtru ca cine nu mai testeaza decat "nisha"nu mai intra deloc in parfumerii si de multe ori nici nu stie cum miros de fapt parfumurile pe care le dispretuieste asa abitir. Le pute in parfumerii mainstream, pentru ca nu sunt suficient de speciale. Vorbim de persoane care se simt atat de speciale si au asa o disperare de a-si auto-confirma cumva specialozitatea asta incat ar merge pe jos pana la capatul pamantului, doar sa isi ostoiasca nefericirea. degeaba le spui ca parfumul pe care il ridica in slavi este o copie mult mai scumpa a Hypnotic Poison sau Lolita Lempicka sau orice altceva vrei, este inutil, fie nu stiu cum miros respectivele parfumuri fie se prefac ca nu stiu. oricum, nici moarte nu ar testa ambele variante si nici moarte nu ar admite ca vribim cam despre aceeasi mancare de peste.

    si, a treia categorie care ma face sa rad singura cand umblu pe bloguri de parfumerie din strainatate, este cardul compus din cele care comenteaza in urmatorul fel: "Nu am testat acest parfum (de obicei mult hulitul este un mainstream) dar la ce note are nici nu o s-o fac vreodata. Nu suport parfumurile (urmeaza cliseul: dulci/vulgare/nou lansate/comerciale/etc etc etc). iti multumesc ca ai facut-o in locul meu si mi-ai confirmat intuitia. Eram sigura ca e o porcarie!".
    Pai mai, comentatoarea si parfumista pamanutului, cum dumnezeului poti sa fii atat de limitata incat sa spui singura ca iti bati joc de un parfum PE CARE NU L-AI MIROSIT NICIODATA. Si mai spui cu mandrie si ca nici nu o sa il testezi cate zile vei avea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Notele oficiale sunt adesea inselatoare. Pot fi in parfum note car nu-ti plac, dar ponderea lor sa fie neglijabila sau pot fi note promitatoare si parfumul sa fie total nereusit.Oricum, ingrediente sunt mult mai multe decat notele listate.
    Este un miros de plastic uneori prin parfumuri, dar nu te gandi la punga aia de 1 leu (de pe vremuri) , ci la sacii aia din plastic mai grosi, gen saci de pubela pentru gunoi. Au un miros chimic cand sunt noi.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.