Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 iunie 2015

Parfumuri intrerupte




Basenotes a publicat de curand o lista cu parfumuri intrerupte (A se vedea aici si aici   ) Unele sunt intrerupte de mai multa vreme, altele se mai gasesc in magazinele online si iubitorii lor la mai pot achizitiona pe ultimii metri. Cauzele intreruperii lor sunt diverse . Unele sunt greu de produs la preturile cu care ne-am obisnuit, multe sunt greu vandabile si ponosite, altele se impiedica din cauza reglementarilor impuse de IFRA.
Mi-au atras atentia cateva in mod special : Delices de Cartier/ Cartier, Panthere /Cartier, primul destul de simpatic, al doilea paraseste scena, probabil, pentru ca a aparut un parfum modern cam cu acelasi nume, Panthere. De la Jesus del Pozo ma intreb ce mai ramane caci lista intreruptelor este foarte lunga. De la acest brand regret doar un parfum, putin cunoscut, dar foarte bine facut si vandut la un pret derizoriu : Duende. De la Jean Patou mi-au atras atentia Enjoy si Sira des Indes. Si Kenzo are pierderi destul de mari, printre ele Madagascar, un parfum vanilat atipic, putin cunoscut, dar destul de bun. Ma surprinde si sacrificarea lui Rumeur de la Lanvin , un parfum optimist, modern si a lui Eau du Ciel de la Annick Goutal. Despartirile pot fi pentru unii grele, asa ca nu ar fi rau sa consultati intreaga lista, poate va faceti un stoc de rezerva.


Adaugat 17 iunie 2015

Am luat recent un Duende. Nu-l mai mirosisem de cel putin 5 ani. Nu stiu cand l-au maltrat si pe asta, dar nu mai miroase natural. Cimbru si pelinul, care se simteau foarte bine in notele de final, au disparut cu desavarsire. Acum imi explic de ce erau comentarii pe forumuri care se bateau cap in cap, unii sustineau ca este foarte natural, altii ca este sintetic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.