Pagini

Faceți căutări pe acest blog

29 noiembrie 2015

Rose de Petra-Stephane Humbert Lucas 777


Rose de Petra ii cam face concurenta lui Rose d’Arabie, fiind ambele mult laudate pe forumuri. Numele parfumului este, desigur, cam ciudat caci este greu de crezut ca la Petra, in Iordania, intr-un tinut stancos si desertic ar putea creste vreo roza. Situl de la Petra, un oras construit in stanca, este comsiderat o minune a lumii antice. Poate culoarea roz a stancilor si monumentelor a inspirat numele parfumului.

Imi place inceputul parfumului. Este un trandafir tanar, dulce si fructat, foarte viu, chiar vesel. Ulterior isi mai pierde din dulceata, devine mai matur, usor misterios. Fructele au plecat, iar trandafirul este nitel piperat si mai uscat. Ceva mai incolo apar si alte condimente, probabil si niste sofran printre ele, dar as fi preferat sa lipseasca caci incetoseaza trandafirul. Cred ca este si niste miere in parfum caci simt un mic efect indolic care ma ingrijoreaza pe moment caci amintirea lui Rozy de la Vero Profumo este inca vie. Din pacate parfumul esueaza intr-o dulcegarie roz. E un trandafir titirit, dulce, care si-a pierdut tot ce era natural in el. In faza asta nici siaj nu mai are, e greu sa-l simti chiar daca iti bagi nasul in piele. Nu este un parfum urat, dar, daca ar fi sa aleg intre el si Rose d’Arabie, cu siguranta as opta pentru cel de-al doilea.



Numele parfumului: Rose de Petra
Casa: Stephane Humbert Lucas 777  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator:  Stephane Humbert Lucas
Gen:  unisex
Note oficiale: litchi,grenadina, trandafir, piper negru, cardamom, chimen
Flacon:  vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj destul de redus
Persistenta: in jur de 5 ore
Evaluare : 7,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.