Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 noiembrie 2015

Salome-Papillon Artisan Perfumes



Salome este un nume biblic care a devenit un simbol al seductiei si al pacatului. Avand in vedere numele parfumului si notele lui, cred ca va dati seama ce ne asteapta : un parfum erotic. Acu, sigur, fiecare este cu gusturile lui in materie de parfum si nu-i in intentia mea sa ofensez pe cineva, asa ca luati ceea ce scriu ca fiind simple pareri personale, nu ca pe niste sageti otravitoare.

Parfumul este construit dupa canoanele secolului trecut. Daca vreti, ii pot spune un clasic oriental. Unii zic ca ar fi chypre pentru ca are niste bergamota in notele de varf si niste lichen in coada. Dar bergamota nici nu se simte, iar lichenul este insotit de styrax si vanilie. Parfumul este, initial, de o opulenta infricosatoare. Incepe floral, dar in cateva secunde se schimba radical : se umple de chimen si emana un miros de transpiratie acra care te cocoseaza. Cand ai zice ca transpiratia e pe sfarsite vine un miros animalic de urina. El este amestecat cu oarece flori, dar florile sunt slabe. In ecuatie intra si un styrax, care, dupa mine, este singura nota frumoasa din parfum. Un trandafir rosu, pacatos si el, se zbate intre urina si styrax. Mirosul animalic dureaza o vesnicie. Norocul este ca parfumul isi mai domoleste opulenta. Inspre final simt tot un trandafir mieros, inca animalic, amestecat cu note lemnoase. Cred ca v-ati dat seama cat de mult imi place parfumul. Il resping cu toata fiinta mea. Si de l-as aprecia ca miros, n-as putea sa-l port nici 10 minute caci ma omoara. Este genul de parfum care, la fel ca Samsara, este prea dens si prea puternic si-mi da dureri de cap. Ca sa fiu foarte sincera, nici nu pot sa-l mai miros, trebuie sa-l spal, asa ca nu-i cunosc finalul.  Ma voi abtine si de la notarea lui pentru ca stiu ca sunt unii care-l apreciaza. Bun, dar ma intreb eu, unde porti parfumul asta ? Banuiesc , in prostia mea,  ca in pat. Ar fi o aroganta sa iesi cu el pe strada sau in lume.

Hyrax-ul este un anmial adorabil, dar nu in parfumuri :)



Numele parfumului: Salome
Casa: Papillon Artisan Perfumes        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Liz Moores
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: portocala amara, bergamota
note de mijloc: trandafir, flori de portocal, garoafa, iasomie, tutun, hyrax
note finale: styrax, vanilie, fan, patchouli, lichen,chimen, mesteacan, castoreum

Aprecieri personale
Intensitate: opulent

Persistenta: longeviv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.