Pagini

Faceți căutări pe acest blog

30 decembrie 2015

A la Rose-Maison Francis Kurkdjian



Am ramas tare nelamurita cand am probat pe blotter A la Rose in Beautik, dar iata ca azi am reusit sa-l probez  direct pe piele. Francis nu este forte creativ de aceasta data, dar parfumul, daca il probezi cap-coada, nu pe blotter cum cred ca au facut multi dintre cei care i-au facut recenzii proaste sau rezervate, nu este rau de loc.
Desigur ca este vorba de un trandafir, unul romantic si destul de timid, asa ca cele care sunt in cautare de parfumuri opulente trebuie sa caute altceva. Primele 2-3 minute, parfumul miroase splendid a trandafir de mai proaspat, tanar, abia deschis si cu roua pe el. Este nitel citric de la combinatia cu bergamota. Ulterior se produc doua fenomene ciudate care deturneaza parfumul. Apare o nota verde cu miros ciudat, imi pare a fi frunza de violeta. Apoi, peste trandafir se aseaza un fel de ceata, iar parfumul devine foarte moale. Trandafirul abia se mai simte o vreme. Banuiesc ca atenuarea si inmuierea trandafirului se datoreza unui mosc (lista notelor de pe Fragrantica este incompleta) caci si textura parfumului devine foarte cremoasa. Ulterior apare si un foarte slab miros de violeta, dar si ea este disipata in mosc si greu perceptibila. In jumtate de ora, trandafirul isi reface conturul, nu mai este un boboc si este mult mai discret decat la inceput. Violeta este inca langa el, dar intr-o pozitie secundara. Parfumul are siaj destul de redus, drept pentru care as zice ca este un parfum  pentru femei discrete sau timide care nu-si propun sa lase dare de parfum in urma lor. Cred ca merge mai ales la fete foarte tinere si romantice (sa nu se inteleaga ca ar fi infantil, nicidecum), dar, desigur, un trandafir nu face rau nimanui. Desi eu nu sunt o fana a moscului si nu ma voi duce sa-l cumpar maine, mi-a placut parfumul si cred ca a cam fost nedreptatit de recenzii.

Numele parfumului: A la Rose
Casa: Maison Franci Kurkdjian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2014
Creator:  Francis Kurkdjian
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamot, lmaie, portocala
note de mijloc: trandafir, violeta, magnolie
note finale: cedru mosc

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret, cu siaj decent
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare :  8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.