Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 decembrie 2015

Dangereuse-Sentifique


Brandul, prin numele sau, Sentifique, care este o prescurtare de la senteur magnifique, ne promite sa ne farmece prin parfumurile sale, deocamdata doar 5, toate create de Andreas Wilhelm. Citind notele lui Dangereuse, nu pot sa spun ca-mi par prea periculoase, iar parfumul pare a fi unul minimalist.

In notele de inceput nu simt nicio nota din lista oficiala. Parfumul imi pare un floral generic, cu multe fructe. Ce fructe ? Greu de spus, dar printre ele imi pare ca are un ananas si , poate, o pruna. Parfumul este dulce-acrisor si destul de prietenos. Ulterior devine ceva mai dulce. Daca la inceput este mai zemos, in timp se face uscat. In notele de mijloc nu sufera modificari dramatice, doar ca apare un iz usor de nuca de cos, dar nici pe departe atat de pregnant cum ne povestesc recenzorii parfumului. Daca nu citeam ca ar avea nota asta, nici nu as fi remarcat-o. Numele parfumului este inselator caci parfumul nici nu debordeaza de feminitate, nici periculos nu este. Este un banal praf dulceag si fructat, facut din substante de sinteza, pe care este dificil sa ti-l amintesti dupa 24 de ore. Lista oficiala de note mi se pare o gluma, eu nu simt nici iris, nici santal, nici mosc. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar sub numele de nisa se ascund foarte multe parfumuri banale, parfumuri plagiate, parfumuri facute din 1-2 substante sintetice dizolvate in alcool, multe dintre ele fiind mai proaste decat cele mainstream, dar cu preturi de 3-4 ori mai mari.

Numele parfumului: Dangereuse
Casa: Sentifique  
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator:  Andreas Wilhelm
Gen: feminin
Descriere oficiala: iris, santal, nuca de cocos, mosc
Flacon: vezi fotografia 

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj subtirel
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare : 5,50-6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.