Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 februarie 2016

Cassiopea-Tiziana Terenzi



Inceputul parfumului este dens, dulce-acrisor, cu miros pregnant de fructul pasiunii, foarte verde, nitel citric, dar extraordinar de sintetic. Mi s-a facut piele de gasca de la el. Prospetime, in ciuda notelor, nu are caci este prea dens si opac. Inceptul, asa cum au remarcat si altii recenzori, aduce cu Herba Pura. Intre note exista cu siguranta si o nota gurmanda de sinteza, ascunsa sub fructe. Este un parfum atat de indesat cu substante parfumante incat este de-a dreptul apasator caci ii lipseste si transparenta si zborul. Miroase si infantil si comercial. Parfumata cu el, imi da senzatia ca am vopsea pe baza de ulei pe piele. Mi-e si greu sa inteleg cum de reuseste performanta sa faca din note fructate si verzi un parfum murdar, chestie cu care nu m-am prea intalnit. Banuiesc ca a abuzat de mugurii de coacaz care au , atunci cand sunt pusi in exces, o tenta murdara. Ai zice ca este un parfum facut de o gospodina in casa, gospodina care i-a tot adaugat picaturi de diverse substante parfumante in speranta de a-l infrumuseta si fortifica, fara a anticipa insa dezastrul rezultatului final. Mirosul nici nu mi se pare unul potrivit pentru oameni ci, mai degraba, pentru lumanari parfumate, specialitatea initiala a casei Tiziana Terenzi. Mie imi place parfumeria italiana, dar in cazul de fata este o lipsa totala de eleganta, de gratie si de noblete. Cat despre flori nici nu stiu ce sa spun ca nu le-am intalnit. Dupa mine, parfumul este un kitsch perfect. Nu ma intrebati ce are in comun acest parfum fructat cu povestile universului si cu constelatiile caci nu stiu sa raspund. Ma intriga si grafia numelui parfumului care ar fi trebuit sa aiba un diftong spre coada. N-am mirosit decat vreo 2 ore parfumul si nu cred ca ii voi astepta finalul caci este inutil, nu va reusi sa ma convinga nici de va avea un sfarsit glorios.

Numele parfumului: Cassiopea
Casa: Tiziana Terenzi     
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2015
Creator:  Paolo Terenzi
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: fructul pasiunii, lamaie, muguri de coacaz, feriga
note de mijloc: garoafa, lacramioara, trandafir
note finale: santal, boabe detonka, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu siaj redus
Persistenta: destul de longeviv
Evaluare :  4/10


2 comentarii:

  1. Nota 4? Chiar atat de naspa este? Nu-l stiu dar sunt curioasa sa il testez...

    RăspundețiȘtergere
  2. Este un fel de Midnight Rain (are nota aia gurmanda de sinteza) fructat, mai vascos si lipicios. Imi produce de-a dreptul sila. Nici de gratis nu mi-l trebuie, darmite sa dau o sacosa de euro pe el. Dar, ca orice parfum, va avea si laudatori. Cu exceptia unui parfum cu oud (dar care nu poti zice ca are vreun element de unicitate), nimic din ce am probat nu mi-a placut de la aceasta casa si n-am sa dau niciodata bani pe esantioanele ei caci a incetat sa ma intereseze. Absolut nimic nu justifica preturile uriase ale parfumurilor, nici creativitatea, nici materiile prime folosite, nici performantele tehnice.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.