Pagini

Faceți căutări pe acest blog

10 februarie 2016

Corallium –Carthusia


Corallium incepe nitel retro, dens si opulent, amarui caci are multe citrice, dar mai are ceva pe langa ele, poate o rasina. Tre sa aiba si niste ierburi aromatice, poate este dafinul trecut in lista oficiala desi nu-mi prea seamana a dafin ceea ce miros. In etapa imediat urmatoare devine bland ca un mielusel, putin cremos, dar si umed, nitel sarat, cu un miros curat, ca o briza marina, cu o usoara tenta lemnoasa care aduce a cedru. In timp, devine un skin scent, care miroase  ca o piele umana hidratata cu o crema, scaldata in mare si uscata la soare. Un miros relaxant, total unisex. In faza asta nu mai are, desigur, siaj. Tematic, dar si olfactiv imi aduce aminte de Aura Maris de la Lorenzo Villoresi si este posibil sa-l fi inspirat.

Numele parfumului: Corallium
Casa: Carthusia   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: 
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: smirna, dafin, bergamota, mandarina
note de mijloc: patchouli, cedru, note lemnoase
note finale: salvie, rasini, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj decent
Persistenta: peste 6 ore
Evaluare : 7/10 

7 comentarii:

  1. Vai, mie imi place Corallium foarte mult! :D Consider ca este parfumul perfect pentru o zi de vara caniculara. Eu simt bergamota si cedrul, dar si un dafin care face parfumul sa fie taios si aromat si tocmai de aceea il ador :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am Aura Maris de la Villoresi, care este putin mai discret si parca mai transparent, dar oarecum asemanator. Din pacate, n-am apucat sa-l port caci am enorm de multe parfumuri pentru vara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, din pacate, nu am testat Aura Maris. De fapt, nu am testat multe de la Lorenzo Villoresi :) Oricum, pana la vara mai este suficient timp si presimt ca vor aparea multe alte parfumuri pe care sa mi le doresc :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, deobicei sunt pe listele de astetare mai multe decat ne permit banii. Eu, din fericire, nu am prea multe pe care sa mi le doresc. Aseara mi-am comandat L'Amour, La Mode ca sa scap de o obsesie. Poate doar Carnal Flower mi-as mai cumpara. Mai este si Capriccio pe lista, dar,deocamdata, am decantul de la Dia, mai poate sa astepte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este..eu, momentan, am doar vreo 2-3 parfumuri de zi pentru vara pe care mi le doresc de vreum an si jumatate, cred si nu am mai apucat sa mi le cumpar. Cu toate acestea, simt ca lipseste ceva in colectia mea. Un parfum special, care sa imi ia mintile :)) Recent, am facut o pasiune pentru Boadicea The Victorious si as vrea sa testez cat mai multe de la aceasta casa.

    RăspundețiȘtergere
  6. E o casa la care chiar merita sa investesti banutii in esantioane, mai ales ca nu are preturi nerusinate (cu exceptia colectiei exclusive care are preturi uriase) si are si flacoane la 50 de ml, mai accesibile muritorului de rand. Chestia este ca lista ei de parfumuri este nesfarsita si nu vand esantioanele decat la bucata. Nu ar fi rau sa vanda seturi pentru fiecare colectie. Incet, incet, le probam noi:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da.. au 91 de parfumuri in baza de date, unele dintre ele fiind de negasit. Cred ca deja au fost discontinuate. Eu mi-am facut o lista, asa...de curiozitate, cu parfumurile lor pe care as vrea sa le testez si sunt in jur de 30...Sa nu mai spun ca unele sunt foarte scumpe, nu m-as putea vreodata apropia de unul. Dar cu toate acestea, as vrea sa le miros :D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.