Pagini

Faceți căutări pe acest blog

23 februarie 2016

Les Heures de Parfum VII/L’Heure Defendue-Cartier


L’Heure Defendue face parte din colectia privata a casei Cartier, fiind semnat de parfumierul ei, Mathilde Laurent. Notele de pe Fragrantica (iris, cacao, patchouli) sunt incomplete, parfumul are mai multe note, dar nu cred ca are iris. Cele doua note definitorii ale parfumului sunt, intr-adevar, absolutul de cacao si patchouli, o combinatie excelenta care ne este cunoscuta dintr-un parfum de mare succes, Angel de la Thierry Mugler.

In prima faza parfumul, cu o proiectie foarte frumoasa, este un amestec usor alcoolic de cacao cu patchouli. Este dulce-amarui, gurmand si comparabil cu lichiorul de ciocolata pe care-l faceau mamicile noastre in casa pe vremuri. Textura parfumului este asemanatoare pudrei de cacao, pufoasa. In faza imediat urmatoare, patchouli este mult mai pregnant si-si arata fateta lui camforata, parfumul fiind mai mult balsamic decat gurmand. Cei care nu iubesc patchouli ar putea fi deranjati de intensitatea acestei note. Intre cacao si patchouli este si un praf de vanilie foarte discret. Devine cam insistent patchouli, destul de greu si parfumul capata un miros vintage de anii 70. Partea finala, in schimb, este prietenoasa,  calda si destul de dulce, constand dintr-un acord ambrat. Dupa mine, parfumul ar fi destul de reusit daca facem abstractie de etapa, destul de lunga, in care domina patchouli, etapa cam greoaie si dificila. Mi-a placut foarte mult inceputul lui, dar nu este suficient ca sa-mi scoata din buzunar peste 200 de euro.

Numele parfumului: Les Heures de Parfum VII/L’Heure Defendue
Casa: Cartier       
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator:  Mathilde Laurent
Gen: 
Descriere oficiala:
note de varf: lichior,cacao
note de mijloc: patchouli, balsam de Tolu
note finale: ambra, santal, vanilie
Flacon: standardul colectiei

Aprecieri personale
Intensitate: medie, cu proiectie foarte buna
Persistenta: longeviv
Evaluare :  7,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.