Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 februarie 2016

Rose de Taif-Perris





Este primul parfum al casei Perris pe care am ocazia sa-l miros. Parfumul este un minimalist soliflor care fie te face captiv, fie te duce in pragul disperarii si nu-ti mai trebuie trandafir in viata ta. Eu mi-am dorit intotdeauna un trandafir realist, bine conturat, care sa nu fie dulce si cred ca l-am gasit. Trandafirul cred ca este obtinut si din materie prima naturala (o roza de mai), dar si sintetica. Probabil s-a folosit un sintetic numit Dorinia. Pentru nuantarea lui cred ca s-a pus un praf de cuisoare sau nucsoara. Partea lui verde si oarecum frusta si cruda, asupritoare pentru multi, este asigurata de o doza generoasa de geraniu Bourbon care-i da si o nuanta usor amaruie si astringenta, care-ti aduce aminte de coaja de citrice proaspete. Imi place cruzimea lui caci se apropie foarte mult de natural. Imi place ca, in ciuda opulentei devastatoare, ma lasa sa respir si ma arunca intr-o tufa de trandafir racorita de roua diminetii. In afara de trandafir nu are nimic. El se stinge dupa cateva ore, terminandu-se cu un mosc tot cu nuanta florala, care aduce cu trandafirul, probabil un mosc alb. Fiind un soliflor, prezinta avantajul ca poate fi suprapus peste alte parfumuri si poti obtine cu el nuante interesante. Daca il gasesti prea acrisor poti sa-l indulcesti cu un parfum vanilat sau ambrat. Merge combinat si cu un citric mai dulce sau cu un parfum dominat de patchouli. Cu un oud (dar de unde oud ?) iar ar merge de minune. Dupa mine, este unul dintre cei mai rebeli, insolenti si guresi trandafiri din cati am mirosit pana acum. Absolut remarcabil caci este un trandafir nud, mai adevarat decat exemplarul botanic. Ambalajul parfumului, mai ales flaconul, imi place in egala masura. Desigur ca l-am si cumparat caci oricum dorm putin si riscam niste nopti total albe daca nu-l cumparam in ziua in care l-am mirosit, dar nu indemn pe nimeni sa-l cumpere inainte de a-l mirosi caci sunt multi aceia care nu iubesc muscata si aici este in supradoza. Desi este incadrat la parfumuri unisex, nu pot sa-mi imaginez un barbat parfumat cu acest trandafir foarte opulent.



Numele parfumului: Rose de Taif
Casa: Perris        
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2013
Creator:  Luca Maffei
Gen:  unisex
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, nucsoara, geranium
note de mijloc: trandafir de mai
note finale: rosa damascena, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: opulent, cu siaj foarte bun
Persistenta: in jur de 8 ore

Evaluare : 9/10 

2 comentarii:

  1. Cel mai frumos trandafir de pana acum! Il vreau si eu urgent, ca dupa ce l-am testat ieri presimt ca o sa am si eu multe nopti nedormite cu gandul la el... deh... ce sa-i faci... dependenta asta de parfumuri e boala incurabila!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate te amagesti cu un decant, nu stiu ce sa zic. Nu as zice ca este scump, dar nici foarte ieftin.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.