Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 martie 2016

1902 Violette-Berdoues


1902 Violette este o apa de Colonia destul de asemanatoare ca miros cu L’Originale Violettes de Toulouse. Din pacate, nu prea miroase a violeta deloc, ci mai mult a frunze de violeta. Este foarte apos, dulceag si usor prafuit. Are o iluzie de liliac. Nu prea imi dau seama la ce ar putea fi de folos caci nu dureaza mai mult de 30 de minute, poate doar sa faci baita in el precum Napoleon. Nu stiu, dar pe vremuri apele de Colonia erau mult mai concentrate si acidulate, racoroase, azi au devenit un fel de apa chioara. Nu am reusit sa descopar nici zmeura, nici capsuna printre note. De evitat ! Doamne, cati bani am dat ca sa gasesc si eu o violeta...si tot n-am gasit.

Numele parfumului: 1902 Violette
Casa: Berdoue    
Concentratie: EDC
An de aparitie: 1902
Creator: 
Gen:  feminin
Note oficiale: lamaie, violeta, frunza de violeta, liliac, zmeura, iasomie, iris, capsuna, opoponax, mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: redusa, siaj redus
Persistenta: 30 de  minute
Evaluare : 4,50/10 

2 comentarii:

  1. Nu cred ca exista violeta perfecta... poate doar in natura! In parfumerie mai avem de asteptat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In amintirea mea, cea mai frumoasa violeta ramane parfumul de violete facut de Miraj in anii 70'. Era o violeta destul de realista, dar putin prea concentrata. Se poate obtine o violeta buna, nu-i problema, nu-i chestie de arta, ci de mestesug, dar cred ca ideea de violeta soliflora este destul de perimata in acest secol si nimeni nu-si mai bate capul cu ea.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.