Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 martie 2016

Boheme Voyage-Your Personal Aroma




Esantionul cu nr. 1 de la Your Personal Aroma, potrivit fluturasului explicativ, ar corespunde unei personalitati romantice si parfumul ar avea ca note : trandafirul, liliacul si bujorul. Daca incerci sa gasesti numele parfumului pe site-ul brandului, vei afla ca este vorba de parfumul Boheme Voyage, un parfum care, potrivit descrierii oficiale, miroase a flori delicate si a primavara. Notele de pe site (acolo unde se prezinta colectia celor 8 parfumuri) sunt cu totul altele : trandafir marocan, geranium, crin (lily caci e dat in engleza) ( vad ca in alta parte, la descrierea parfumlui scrie liliac), cassis, vanilie, lime si fenicul dulce. Deci doar trandafirul apare in ambele parti. Sa speram ca-l regasim si in parfum.
Prima impresie, cand il mirosi, este aceea ca te afli in fata unui lichid medicamentos de la Dacia Plant, util fie pentru desfundarea narilor, fie pentru tratarea reumatismului. Este un miros amarui si foarte camforat, care miroase a menta si scortisoara sau cassia (cassia miroase ca si scortisoara, dar este mult mai puternica si mai saraca in nuante). In notele parfumului este trecut insa cassis care este obtinut din mugurii de coacaz. Cred ca autoarea confunda cassia cu cassis. Parfumul este amarui si indolic, aducandu-ti aminte de o branza frantuzeasca cu mucegai sau de niste picioare rar spalate. O fi de vina feromonul…Mirosul imi seamana cu cel al valerianei si  sunt aproape sigura ca parfumul are valeriana. Valeriana este un afrodisiac, dar pentru pisici. Oamenii il folosesc ca somnifer. Biata mea Herthuta se prapadea dupa pastilele de somn ale sotului meu, i le fura de pe masa, le manca si se tavalea de placere. Mirosul camforat este posibil sa provina de la fenicul. Nu se simte absolut nicio floare si cred ca niciun parfumier cu experienta minimala nu ar combina o floare nobila cu fenicul sau cu cassia sau, daca le-ar combina, ar pune foarte putin din aceste doua ingrediente pentru ca amandoua au un impact olfactiv foarte mare si omoara celelalte note. Daca este sa fie vreo floare, ar putea fi doar niste musetel. Parfumul nu are nicio piramida olfactiva, miroase cap-coada identic, doar ca-si mai pierde din intensitate. Ca textura este uleios. Parfumul este strident, aspru , murdar si, daca ar fi sa-l atribuim unui sex, ar fi masculin. Dar cred ca doar un barbat la varsta senectutii ar fi capabil sa-l cumpere sperand sa-i dea o dubla functionalitate, de parfum si de doftorie. Parfumul, spre deosebire de altele de la aceeasi casa, pare a fi ceva mai longeviv, pe mine durand o ora si 30 de minute. Parfumul nu are absolut nimic romantic, absolut nimic feminin si traiesc cu ideea ca esantioanul a fost gresit inscriptionat. Sa fie 1 M  in realitate ?. Nota: maxim 5,50. (Am renuntat la caseta tehnica a parfumului caci notele sunt toate bramburite si nu stiu ce sa scriu.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.