Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 martie 2016

Bois de Vetiver-Your Personal Aroma


Esantionul nr. 3 ar reprezenta un parfum pentru personalitatea rebela, avand in compozitie frezie, iris si crin. Acestea sunt notele enumerate de flururasul explicativ. Pe site-ul producatorului parfumul, numit Bois de Vetiver, este descris ca fiind « pur si fantastic », dar notele sunt , din nou, altele : frezie, patchouli, labdanum si vetiver si cred ca acestea sunt notele corecte. Numele parfumului nu este prea original, existand un parfum cu acelasi nume al casei Jacques Bogart. In flconas am o licoare incolora, usor tulbure, cu cateva bule nedizolvate, de culoare galbuie. Parfumul miroase, intr-adevar, a patchouli, avand o usoara nuanta camforata tipica acestei materii prime. Este usor dulceag si are un iz de anason stelat. Parfumul , daca-l pot numi parfum, este foarte diluat, dar este posibil sa aiba si un pic de vetiver.  Ce este ciudat la toate parfumurile pe care le-am mirosit este faptul ca nu se simte deloc alcoolul. Faptul ca sunt tulburi si neomogene, ma face sa cred ca s-a folosit alcool mult diluat cu apa, care nu a mai fost capabil sa dizolve materia parfumata. Bois de Vetiver imi aduce aminte de copilaria mea, cand recuperam flacoanele goale de parfum si le umpleam cu apa ca sa am si eu parfum. Asta nu este grav, dar odata, cand mama nu era acasa, am folosit mult din parfumul ei si mi-a venit ideea nastrusnica  sa pun apa in flacon ca sa-mi acopar infractiunea. Cred ca va dati seama ca parfumul s-a albit si l-am compromis definitiv. Revenind la Bois de Vetiver, i-as da nota 4 caci miroase cat de cat a ceva.  Cat despre valentele lui artistice…nu are. Patchouli si vetiverul sunt ambele note masculine, dificile, cu care trebuie sa stii cu ce le combini ca sa le dai gratie si frumusete. Ceea ce i-a iesit Ralucai Vasile in acest parfum este un miros greu, lipsit de aer si imbacsit. Se purtau astfel de parfumuri prin anii 60-70’ ai secolului trecut si de catre femei, fiind materia prima adorata de miscarile Hippy si Hare Krishna. Patchouly de la Reminiscence este un parfum in genul asta. Bois de Vetiver este un fel de Reminiscence mai sarac in note si mai diluat. Parfumul este lipsit de siaj, dar, cum era de asteptat avand in vedere nota dominanta de patchouli, destul de longeviv. 

5 comentarii:

  1. Se pare ca nu trebuie sa ne punem sperante prea mari in parfumieri romani... Ce pacat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai vreau sa probez parfumurile Wild Olive, are un magazin aproape de mine. Judecand dupa aparente (prezentare pe site, ambalaje), pare a fi un brand mult mai serios, dar cu preturi enorme.

      Ștergere
    2. Da, stiu Wild Olive. Am dat si eu de el in urma cu ceva timp. Intr-adevar, preturile sunt foarte mari...520 lei pentru 31ml. Am vazut ca doamna respectiva locuieste in Africa de Sud si acolo se pare ca lucrurile se misca mult mai bine ca`n Romania.

      Ștergere
    3. Da, este o afacere la cheie, cumparata de la cineva.

      Ștergere
  2. Da, stiu de Vioris. N-am comandat niciodata nimic, dar nu cred ca trebuie sa te astepti la foarte mult. Banuiesc ca sunt parfumuri care au cam acelasi stil ca cele ante 1989.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.