Pagini

Faceți căutări pe acest blog

2 martie 2016

Violettes de Toulouse EDP-Berdoues


Am spus de multe ori ca nu mai ghidez dupa recenzii de pe forumuri (le prefer pe cele de pe bloguri caci autorul fiind acelasi, ajungi sa-i cunosti gusturile si iti dai seama daca esti pe aceeasi lungime de unda cu el), dar persist in greseala. Voiam (de fapt vreau demult, dar nu gasesc niciunul pe gustul meu) un parfum de violete. Fiind descrisa varianta EDP de la Violettes de Toulouse ca fiind dulce (o violeta confiata) si pudrata, eu nefiind amatoare nici de una, nici de alta, am zis sa comand varianta EDT.  Noroc ca am primit un esantion de EDP, altfel as fi ramas cu impresia ca intre cele doua este doar o diferenta de concentratie. In realitate , sunt parfumuri foarte diferite si n-as sfatui pe  nimeni sa aleaga varianta EDT desi are precizarea ca ar fi violeta de Toulouse originala. Recenziile la varianta EDP dau de inteles ca am avea de-a face cu un parfum soliflor, dar este un parfum floral, chiar foarte bogat in nuante, nicidecum soliflor. Parfumul este, in fapt, o reinterpretare moderna a parfumului lui Henri Berdoues din anii 30.

In loc de o violeta prafuita sau pudrata, parfumul incepe cu o violeta vesela care reuseste sa fie foarte atractiva, fiind combinata cu note fructate. Este dulce, dar nicidecum exagerat de dulce, ba chiar are si ceva acrisor de la fructe. Este pufoasa si foarte simpatica. Ulterior parfumul miroase ca un buchet floral de primavara, cu nuante evidente de liliac, reusind sa cucereasca prin romantism si optimism. Are si note verzi, care-l fac usor purtabil. Este feminin si cu un aer contemporan. Spre final devine destul de cremos de la mosc. I se aduce reprosul ca este efemer si aici lumea cam are dreptate, parfumul nu prea depaseste 3 ore, ceea ce este mult prea putin pentru o apa de parfum. Este si cam sintetic, dar ce parfum cu violeta si liliac nu este sintetic?

Numele parfumului: Violettes de Toulouse
Casa: Berdoues   
Concentratie: EDP
An de aparitie: 
Creator: 
Gen:  feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, note fructate, violeta, ciclama, flori de migdal
note de mijloc: liliac, crin, iris, iasomie, frunza de violeta
note finale: santal. mosc
Flacon: vezi fotografia

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: efemer, in jur de 2,5-3 ore
Evaluare : 6,50/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.