Pagini

Faceți căutări pe acest blog

28 ianuarie 2012

Incensi- Lorenzo Villoresi




Un parfum bizar, foarte special. Notele lui de varf sunt foarte volatile, mi-au trebuit cateva testari ca sa inteleg ceva din ele. Pana la urma, am reusit sa le capturez pentru mai multa vreme pe o hartie subtire, de impachetat. Trebuie sa spun ca ele te cam surprind, e un miros interesant, cu iz medicinal, un adevarat balsam pentru caile respiratorii.
Mie imi seamana cu mirosul unui arbore conifer, proaspat taiat (mirosul acela de seva...) peste care se adauga un miros de coaja de mar verde si un slab miros floral. Notele de varf sunt exact ca un foc de paie (dureaza 1-2 minute). Dupa ele se instaleaza linistea si ai impresia, pentru o clipa, ca a disparut orice miros, dar, totusi, este unul, un miros de smirna amestecata cu o scortisoara foarte delicata, a carei intensitate va mai creste putin in timp. E un parfum bland, care creeaza o atmosfera de ritual sacru si de sfintenie. Astea ar fi notele de fond care se pastreaza o buna bucata de vreme. Cele de final se nasc pe nesimtite din cele de fond, diluandu-se tot mai mult scortisoara si adaugandu-se un miros discret de santal. Face foarte buna aderenta la piele si il simti exact ca pe un sapun de buna calitate, care mai ramane multa vreme pe piele dupa ce l-ai intrebuintat. Parfumul imi pare mai potrivit ca parfum de camera, putand crea o atmosfera de relaxare si de meditatie. Desi multi il considera parfum pentru ambele sexe, mie imi pare mult prea sobru si sever pentru o femeie, e mult mai potrivit pentru un barbat matur. Glumind putin, as caracteriza parfumul ca fiind o slujba ortodoxa intr-o catedrala catolica, gotica.  Mirosul este de biserica catolica, dar ritmul lent de dezvoltare a parfumului imi aduce aminte de ritualul ortodox exasperant de lung si monoton. Nu stiu daca fetele bisericesti se parfumeaza (o fi ceva prea lumesc ?), dar ar fi parfumul ideal, el avand o aura liturgica incontestabila. 

E un parfum minimalist care poate crea emotii si, cu siguranta, isi va gasi fani. Multi vorbesc despre el ca fiind un parfum de iarna, eu n-as spune acelasi lucru caci, la frig, parfumul, si asa foarte discret,  isi pierde orice miros, are nevoie de putina caldura ca sa se dezvolte. Vara este exclusa, pentru primavara e prea sobru, dar toamna cred ca da bine.



Numele parfumului: Incensi
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1997
Creator: Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva: lemnos-aromatic
Gen: unisex (?), dar, mai degraba, masculin
Descriere:
note de varf: note lemnoase, mar, flori de portocal
note de fond: smirna, scortisoara
note finale: smirna, santal

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: medie
Flacon: flaconul obisnuit al casei, fatetat, hexagonal in sectiune, de culoare albastra
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.