Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 ianuarie 2012

Piper Nigrum -Lorenzo Villoresi



Inca un parfum in care Lorenzo Villoresi face uz de aptitudinile lui de magician. Initial, numele parfumului te si incita, te si sperie putin. Cum e aia sa mirosi a piper ? Daca citesti lunga lista de ingrediente, te astepti sa mirosi ca un bazar de aromatice, dar nu este asa, Villoresi stapaneste arta de a le combina, stie exact cat sa puna din fiecare ca sa compuna sublimul.
Inceputul este o batalie apriga intre marar si menta, care este violenta si iti desfunda caile respiratorii. Menta pare a fi invingatoare, dar in clipa imediat urmatoare are loc o invazie de lamaie. Acu nu stiu exact ingredientul, mie imi seamana cu o planta din familia verbenei, denumita popular lamaita. Vad ca Villoresi pomeneste la notele de varf peppermint citrus, s-ar putea sa fie Monarda citriodora, habar n-am. Se adauga si putin anason si iese un adevarat balsam olfactiv, proaspat, rece, revigorant, nicidecum  agresiv. Desi notele sunt proaspete, ele te invaluie cu tandrete, purtandu-se ca o crema hidratanta cu aderenta perfecta la epiderma. Ai vrea ca totul sa se opreasca aici, sa nu mai evolueze parfumul. E terapie curata. Nucsoara apare cu discretie si- in sfarsit !- si piperul. Absolut nimic gurmand, doar rasfat olfactiv. In timp, pe masura ce apar ambra si smirna, parfumul devine tot mai tandru, te invaluie cu dragoste si delicatete. El mai poarta doar o amitire de nucsoara si piper, la care se adauga mirosul de cedru. Interesant este ca, desi parfumul este clar unisex, cei mai entuziasti admiratori ai lui sunt barbatii. Femeile, in mare masura, l-au apreciat , dar destul de multe au notat ca le este greu sa gaseasca ocazia potrivita pentru a-l purta. Lucru de mirare caci parfumul este foarte usor de purtat toata ziua, mai ales la o tinuta sport. O femeie dinamica va gasi, cu siguranta, destule ocazii in care sa-l poarte. O idee: in momentul de relaxare care coincide cu ceaiul de la ora 5.




Numele parfumului: Piper Nigrum
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1999
Creator: Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva: oriental-aromatic
Gen: inisex
Descriere oficiala:
note de varf: marar, peppermint citrus, anason, fenicul salbatic,
note de fond: piper negru, oregano, nucsoara, portocala amara, rozmarin, elemi
note finale: ambra, styrax, benzoin, smirna, cedru, note lemnoase

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: lunga
Flacon: flaconul obisnuit, fatetat, hexagonal in sectiune,  alb brumat, cu buson argintiu
Evaluare: 9/10



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.