Pagini

Faceți căutări pe acest blog

25 ianuarie 2012

Donna- Lorenzo Villoresi




Donna este un parfum din seria zisa « clasica » a casei Lorenzo Villoresi. Veti gasi destul de putine comentarii pe net cu privire la el, poate pentru ca este un parfum cu oarece vechime (lansat in 1994). Unele femei isi manifesta dragostea neconditionata pentru el, altele, destul de multe, spun ca nu li se potriveste, ba chiar vorbesc despre el la modul peiorativ.
Un barbat afirma o chestie care m-a cam lovit in moalele capului : ca este un parfum de vampa. Este si un comentariu care cred ca il incadreaza perfect: este un parfum pentru dive. Cu parerea asta as vota si eu. O femeie frumoasa, stralucitoare, sigura pe ea, fara complexe, va sti sa-l poarte cu dezinvoltura. Italiencele frumoase, chiar si mai trecute de ar fi, ar sti sa-l asorteze unei  tinute « glamour ». Parfumul este in acord cu numele parfumului, Villoresi a stiut exact care este consumatorul tinta. Numai ca nu a scris pe el interzis femeilor timide sau urate.
Dupa ce citesti despre notele parfumului, te astepti la ceva opulent si « lourd » . Trandafir, garoafa, iasomie, ylang-ylang, toate sunt flori cu multa personalitate olfactiva si, de multe ori, din combinatia astora, frumoase ca miros, fiecare in parte, iese ceva ingrozitor. Eu nu sunt o fana a trandafirului in parfumerie si mi-e frica de toate parfumurile care-mi promit prea mult trandafir. E clar ca, avand in vedere descrierea parfumului, am purces cu oarece reticente la testarea lui. Parfumul este realmente coplesitor de la primul fas. Simti trandafirul, dar este un trandafir ciudat, parca fructat. Are de undeva o nota de prospetime, nu pot sa stiu de la ce o capata. Singurele fructe din reteta oficiala sunt coacazele negre. Mie imi seamana cu o dulceata de trandafiri cu lamaie. Simt olecuta de geranium, dar el nu figureaza nicaieri in notele parfumului. Iasomia si ylang-ylang-ul nu prea pot sa le depistez, dar simt garoafa. Parfumul se pastreaza foarte multa vreme in parametrii olfactivi initiali, nu prea evolueaza. Ramane opulent, dar mai putin violent decat la inceput. Singura chestie care se intampla este ca, fara sa-ti dai seama, trandafirul se transforma in garoafa. Si dureaza....si dureaza...e foarte tenace si longeviv. Apoi moare incet si frumos, pe un pat de santal si mosc. Are  cateva chestii care-mi aduc aminte  de  L’Aire du temps, garoafa in primul rand. In incheiere,  fotografia unei femei care ar fi stiut sa poarte acest parfum cu naturalete: Gina Lollobrigida.




Numele parfumului: Donna
Casa: Lorenzo Villoresi

Concentratie: EDT
An de aparitie: 1994
Creator: Lorenzo Villoresi
Categorie olfactiva: floral-aromatic
Gen: feminin


Descriere oficiala:
note de varf: trandafir, coriandru, coacaze negre, garoafa, lemn de trandafir
note de fond: trandafir, iris, iasomie, ylang-ylang
note finale: santal, mosc, narcisa

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: de foarte lunga durata
Flacon: flaconul obisnuit al casei, de culoare albastra
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.