Pagini

Faceți căutări pe acest blog

26 ianuarie 2012

Alamut- Lorenzo Villoresi




Alamut este numele unei cetati legendare din Iran, situata intr-o zona muntoasa, pe malul Caspicei. Beneficiind de o aparare naturala redutabila, cetatea a fost locul de refugiu al unei secte islamice fondata in sec. al XI-lea de catre Hassan bin Sabah. Secta era organizata piramidal si a ramas in legende ca fiind extrem de singeroasa. Cetatea avea o mare biblioteca, cu manuscrise rare, dar si ea si biblioteca au pierit in urma unui atac al mongolilor din sec. al XIII-lea.
Ce legatura poate avea un parfum cu o secta violenta nu ma intrebati, ca nu stiu. Numele parfumului mi se pare total neinspirat. Din pacate si parfumul, in ciuda faptului ca se afirma ca Villoresi ar fi lucrat la el 5-6 ani. Sincer, nu-l recunosc pe Villoresi in acest parfum. Pe net am gasit tot felul de oameni fascinati de Alamut si mult bla-bla cu 1001de nopti. Desigur ca sunt si destui dezamagiti. In primul rand, parfumul nu are nimic memorabil, apoi este total dezechilibrat, fiind tare in notele de varf, fasaindu-se la cele de mijloc si ajungand spre final la ceva caruia i-as putea zice nonmiros. In plus, parfumul nu are nici siaj, nici pesistenta prea mare. Doar notele de varf atrag atentia, dar nu pot sa zic nici despre ele ca mi-ar placea caci debutul consta intr-un miros puternic de osmanthus si o dulceata care-mi aduce aminte de o bomboana cleioasa cu miere. Foarte brusc, parfumul isi pierde opulenta initiala si apare un miros umed, floral, in care poti recunoaste ylang-ylang si tuberoza. Dupa circa 40 de minute se instaleaza un miros de lunga durata,  care mai poarta o vaga amintire florala, peste care se aseaza note lemnoase, ambra si mosc. E un miros chiar neplacut, nu stiu cu ce sa-l compar, poate cu un sertar nearisit in care au fost candva parfumuri sau cu o haina sintetica care a inmagazinat notele finale ale mai multor parfumuri. Nu voi ilustra parfumul cu nimic caci nu mi-a starnit nici cea mai mica emotie. Ei, asta este, nu suntem in fiecare zi splendizi.

Numele parfumului: Alamut
Casa: Lorenzo Villoresi
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2006
Creator: Lorenzo Villoresi

Categorie olfactiva: oriental- floral
Gen: unisex? mai degraba feminin
Descriere oficiala:
note de varf: osmanthus, trandafir, iasomie, lemn de trandafir
note de fond: narcisa, tuberoza, ylang-ylang, floare de portocal, amyris, ambra, labdanum
note finale: ambra, mosc, santal, patchouli, benzoin, note de piele, note pudrate

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: medie
Flacon: cel obsnuit, hexagonal in sectiune, de culoare rosie
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.