Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 februarie 2012

Armani Code pour Femme- Giorgio Armani



Parfumul Code, lansat in 2006, este rodul colaborarii a trei nasuri cunoscute : Carlos Benaïm, Dominique Ropion si Olivier Polge.  Semnatura lui Dominique Ropion, parca ,se simte cel mai evident caci ceva il face sa semene cu un alt produs de-al sau, Alien, iesit pe piata cu doar un an inainte. Si nu este doar iasomia Sambac la mijloc, este intreaga atmosfera a parfumului, care te arunca intr-o lume misterioasa si incarcata de senzualitate.
Parfumul este gazduit de o sticla din cristal de culoare bleu la baza, culoare care se inchide treptat , devenind bleumarin in partea superioara. Desi are alta silueta, imi aduce aminte tot timpul de sticla lui Very Irresistible- Givenchy. Sticla este inalta, aproape cilindrica, dar subtiata, respectiv ingrosata, in partea mediana. Depinde din ce parte o privesti. Busonul este din plastic negru. Sticla este decorata cu un motiv floral de culoare neagra, care are aspectul unei dantele. Cred ca este un abtibild. Sticla sugereaza un parfum de seara, misterios ca noaptea si cred ca se potriveste cu parfumul. Abtibildul, insa, e cam deranjant caci strica nobletea sticlei. Imaginea aleasa pentru parfum este frumoasa actrita Megan Fox.


Parfumul are o deschidere gurmanda si exotica, care-mi place la nebunie. Ingredientele listate la notele de varf sunt doar doua feluri de portocala , bigarde si de Italia. Intr-adevar e vorba de portocale, de coaja lor mai precis, dar par a fi niste portocale confiate, dulci, care au si nitica vanilie si , imi pare mie, niste ghimber care, insa, nu este listat. In notele de fond, scade intensitatea mirosului si, pe un fond in care se mai simte usor portocala, apare iasomia. Floarea este destul de discreta initial, ulterior se simte mai bine. Parfumul isi pierde din dulceata, dar devine cremos si cald, bland si senzual. E o faza si senzuala si usor misterioasa. In ultima faza, se adauga peste iasomie miere. Este miere cu fagure cu tot, ii simti si dulceata si mirosul de ceara. Reapare si un miros  usor de vanilie.
Parfumul este foarte bine facut si este finisat pana la ultima nota, mi-e greu sa-i gasesc hibe. Este si foarte feminin, potrivit pentru o femeie matura, care stie sa-si puna in valoare frumusetea. Este un parfum de seara, dar care poate fi purtat si ziua, la o tinuta mai sofisticata, dar doar iarna.


Numele parfumului: Armani Code pour Femme
Casa: Georgio Armani
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2006
Creator: Carlos Benaïm, Dominique Ropion, Olivier Polge















Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: portocala bigarde, portocala de Italia
note de fond: flori de portocal de Tunisia, jasmin sambac
note finale: vanilie, miere



Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, mai ales in faza initiala
Persistenta: in jur de 5-6 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.