Pagini

Faceți căutări pe acest blog

20 februarie 2012

Escale à Portofino- Christian Dior




Incepand cu 2008, casa Dior a initiat o serie de parfumuri -Croisière- care invita la  croaziere olfactive in locuri pitoresti. O prima escala este cea de la Portofino, un orasel de pescari de pe Riviera italiana, la poalele Alpilor Ligurici, devenit statiune de lux in sec. al XIX-lea. Parfumul, gazduit intr-o sticla din cristal transparent, perfect cilindrica, a fost creat de Francois Demachy. 

Parfumul imi pare de o simplitate fantastica si ca ingrediente si ca evolutie, in ciuda faptului ca lista de ingrediente este foarte lunga. Sincera sa fiu, mirosind parfumul, nu le prea regasesc pe toate. Notele de introducere iti aduc aminte de celebra Eau de Cologne 4711. Este un miros puternic de citrice, mai ales de coaja (bergamota si portocala), usor astringent. Mie imi pare ca simt si busuioc, dar el nu este listat la ingrediente, deci, probabil, ma insel. Mirosul este proaspat, reconfortant. Ulterior citricele isi pierd astringenta si infloreste o frumoasa floare de portocal. In secundar se simt fructele de ienupar, dar nu simt deloc migdalele. Parfumul, nimic de zis, este placut, vesel, cu multa lumina, ideal ca parfum pentru o vacanta de vara. Pe tot parcursul lui este foarte uscat, iar evolutia este liniara. De aici incolo nu simt elemente de noutate, doar o vaga aroma de chimen, desi ar trebui sa se simta si cedru, si chiparos in notele finale. Desi parfumul nu este foarte creativ si original, este o bucurie sa-l folosesti. Poate fi fara probleme un parfum unisex.




Numele parfumului: Escale à Portofino
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2008
Creator: Francois Demachy

Categorie olfactiva: hesperide-aromatice
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota de Calabria, portocala amara de Sicilia, cedrat
note de fond: migdale, flori de portocal, fructe de ienupar
note finale: cedru, chiparos, chimen, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: cilindric, din cristal transparent, decorat cu linii in relief, buson cilindric, auriu, decorat cu un motiv liniar
Evaluare: 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.