Pagini

Faceți căutări pe acest blog

21 februarie 2012

B- Boucheron




In 2008, casa Boucheron a sarbatorit 150 de ani de bijuterie si 20 de parfumerie, ocazie cu care a lansat parfumul B, semnat de Ursula Wandel. Ca toate parfumurile acestei case, B are o sticla rafinata ca o bijuterie.
Este din cristal transparent, cilindrica , foarte joasa, cu partea superioara decorata cu niste striatii in relief, dispuse radial. Busonul din plastic transparent este foarte masiv, de aceeasi forma cu sticla si cam de aceeasi inaltime. In interiorul lui se afla fixat un miez auriu care, in partea de sus, are o imitatie de piatra pretioasa verde, vizibila prin capac. Nu arata rau, dar ar fi fost mult mai frumoasa daca avea si capacul din cristal.

Parfumul, potrivit, producatorului ar avea 20 de ingrediente, toate naturale. Sincera sa fiu nu stiu care sunt cele 20 caci am gasit listate doar 7. Parfumul incepe bine, dar se pierde, din pacate, pe parcurs. Primele note sunt foarte opulente si oarecum greu suportabile. Mirosul e atat de dens si intens incat nu pot descoperi decat un miros de citrice stragulat de un miros floral destul de dulce. S-ar putea sa fie vorba de trandafir. Mirosul te loveste in moalele capului si risti o durere de cap. Noroc ca nu dureaza prea mult notele astea de varf.  Urmeaza partea frumoasa a parfumului. El isi pierde in mod vizibil opulenta si densitatea si apare un miros delicat de caisa, pe care, insa, nu am gasit-o listata pe nicaieri, asa ca banuiesc ca este vorba de  osmanthus care are un miros fructat ce aduce cu acest fruct. Parfumul are finete si delicatete, este feminin, chiar elegant si, din fericire, mai pierde din dulceata. Condimentele, care apar fara alte precizari in lista,  nu le simt deloc. Pe masura ce se degradeaza si dispare osmanthus, parfumul intra in deriva. Asta cam dupa o ora de la aplicare. Nu mai are coerenta, este un miros confuz si iti lasa impresia ca ai aplicat mai multe parfumuri unul peste altul, toate fiind pe moarte. Eu nu simt nici cedru, nici santal, nici nimic. Persistenta lasa mult de dorit ca si compozitia.

Joan Crawford

Parfumul nu are prea multa personalitate si n-as zice ca este memorabil, in plus e genul ala de parfum pentru care greu gasesti momentul potrivit. Parca nu l-ai purta nici ziua, nici seara. Ziua parca nu esti prea elegant pentru el, iar seara parca nu e el suficient de elegant. Cred ca ar merge mai degraba toamna. E un gen de parfum care mie imi pare burghez si pe care e greu sa-l porti firesc. Il vad purtat de o femeie matura, care, in ciuda varstei, face eforturi sa mai fie prezentabila (pudra mai multa, bijuterii, chestii din astea).


Numele parfumului: B
Casa: Boucheron
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Ursula Wandel

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin
Descriere:
note de varf: flori de portocal, trandafir
note de fond: osmanthus, condimente
note finale: cedru, santal, patchouli

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.