Pagini

Faceți căutări pe acest blog

22 februarie 2012

Eau d'Eden- Cacharel



Parfumul Eau d’Eden a fost creat de Jean Ghichard si Annick Menardo in 1996. El nu are nimic de-a face cu mai vechiul Eden al aceleiasi case. Sticla este simpla, aproximativ cilindrica, dar asimetrica, usor inclinata, cu o muchie, din cristal cu o tenta verzuie. Are partea superioara imbracata in metal argintiu, iar busonul este din plastic, de aceeasi culoare cu sticla. Ea anunta un parfum fresh.

Capucini

In notele de varf, parfumul este dens si foarte opulent, dar are prospetime. Se simte zambila care primeste o nuanta speciala datorata frunzelor de condurasi. Fara a avea acelesi ingrediente ca si Pleasures de la Estée Lauder, le-as incadra cam in aceeasi categorie ca efect de parfumare. Ambele sunt foarte ferme si distincte, iti dau impresia de constructie solida. Pleasures este, insa, mai rafinat. Ele seamana si ca miros, ceea ce este ciudat caci ingredientele declarate sunt diferite. Mie imi pare ca ar trebui sa fie cam aceleasi, Eau de Eden avand in plus condurasul care-i da o tenta de aspru, condimentat. Eau de Eden ar fi varianta adolescentina a lui Pleasures care este mai feminin. In notele de fond, cele doua parfumuri au momente (vreo 10-15 minute) in care sunt identice, desi ingredientele sunt complet diferite. Este de-a dreptul amuzant. Ulterior, in timp ce Pleasures ramane prospat, constant ca miros, Eau d’ Eden devine usor confuz. Se simt niste fructe (ar trebui sa fie nectarine si piersici), dar palide si fara savoare. Nu simt garoafa si floarea de maces, dupa mine mirosul floral ramanand acelasi din notele de varf, doar ca el intra intr-o faza apropiata de  deces. Agonia este insa de lunga durata. Nu pot sa nu remarc ca parfumul Eau d’Eden nu are nimic de parfum frantuzesc in el. Pentru mine nu este intamplator si lipsit de explicatii ca parfumul Eau d‘ Eden a fost retras de piata in USA. El continua sa se vanda in Europa.
Este un parfum mai mult de adolescenti, potrivit primavara.

Numele parfumului: Eau d’Eden
Casa: Cacharel
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1996
Creator: Jean Guichard, Annick Menardo








Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: iris de apa, zambila de apa, frunze de condurasi (capucini)
note de fond: nectarine, piersici, garoafa, maces
note finale: santal, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: medie
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.