Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2012

Belle d'Opium/Women- Yves Saint Laurent




Parfumul Opium, lansat de casa Yves Saint Laurent in 1977, a fost fabulos, un moment memorabil din istoria parfumeriei si din istoria unei generatii care l-a purtat cu placere. Parfumul a fost reformulat recent din cauza restrictiilor IFRA, asa ca nu mai este ceea ce a fost. In 2010 , la doi ani dupa moartea lui Yves Saint Laurent, a fost scos pe piata Belle d’Opium  ca sa aiba si noua generatie opium-ul ei. Noul parfum a fost creat de Honorine Blanc si Alberto Morillas. Cei care au folosit Opium sunt aproape toti dezamagiti de noul parfum caci, inevitabil, compara cele doua parfumuri.  Tinerele fete nu prea au cu ce sa-l compare, eventual cu Opium reformulat, si unele il gasesc perfect OK. Am citit multe comentarii pe net si am ramas uimita de cat de usor se lasa consumatorul pacalit.
Sticla parfumului este la fel ca a ultimei variante de Opium, doar ca rosul a fost inlocuit cu un mov foarte inchis. Nimic de zis, este foarte frumoasa si eleganta, placuta la utilizare caci este extraplata. Am sperat sa gasesc in acest flacon un elixir misterios ca noaptea si incarcat de magie, dar ....n-am gasit aproape nimic. De vreo doua zile ma chinui sa-i fac o descriere, dar cum poti a descrie o apa chioara ? Ma intreb cum se poate scrie pe aceasta sticla "apa de parfum" cand licoarea din interior are concentratia unei ape parfumate, nici macar a unei ape de toaleta. Cu exceptia notelor de varf, parfumul asta nu are nimic.  Inceputul are un miros de mandarina, amestecat cu un miros floral apos in care nu se poate recunoaste nicio floare. Carnea parfumului are un miros lemnos, de santal si este foarte uleioasa. Astept sa iasa un miros, ceva, de sub uleiul asta, dar nu iese nimic, iar santalul este si el pe cale de disparitie. Cu chiu cu vai se elibereaza din grasime o nota fructata (poate piersica), pe care o poti simti doar daca iti lipesti nasul de epiderma. Deja notele de fond abia se mai simt. O serie de ingrediente din lista oficiala nu se reagsesc. Pur si simplu ma revolta. Ma felicit ca am cumparat o sticla de doar 30 ml. 



Numele parfumului: Belle d’Opium
Casa: Yves Saint Laurent
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Honorine Blanc, Alberto Morillas












Categorie olfactiva: oriental-floral
Descriere oficiala:
note de varf: mandarina, crin, gardenia, flori albe
note de fond: tamaie, piersica, piper, tabac, acord narghilea, note fructate
note finale: patchouli, santal, ambra, note de fum

Aprecieri personale
Intensitate: mica
Persistenta: in jur de 1 ora
Flacon: vezi textul
Evaluare: 3/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.