Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 februarie 2012

Escale aux Marquises- Christian Dior





In 2010, casa Dior a lansat al treilea parfum din seria croazierelor, care ne invita la un voiaj imaginar in insulele din Pacific, in Marchize.
Parfumul este semnat de Francois Demachy si este gazduit de sticla caracteristica seriei, din cristal transparent, cilindrica, cu un decor liniar, reliefat si buson argintiu, cu un decor asemanator.
Daca citesti lista ingredientelor parfumului, inevitabil te astepti la un regal exotic care amesteca citrice cu flori si condimente, printre flori marea promisiune fiind plumeria, o floare de o frumusete si delicatete rara, simbol al ospitalitatii. Notele de varf sunt frumoase, proaspete, penetrante : citrice usor dulci si  ghimmber. Parfumul pare a fi conceput asemanator unei ape de colonia. Din lista nesfarsita de condimente nu reusesc sa depistez decat piperul roz. Notele de fond vor sa dezvolte partea florala a parfumului. Dar, din pacate, ele sunt foarte palide si confuze. Se simte floarea de portocal, frezia deloc, iar plumeria foarte putin. Toate sterse, prafuite, ofilite de soare. Deja din notele de fond, parfumul nu mai are siaj si nici nu promite sa fie prea persistent. Peste colbul cu vag miros floral si usor acru, care dureaza oarece vreme, se adauga putina vanile si cu asta este gata parfumul. Cam dezolant, nu-si merita banii, sunt multe variante de parfum de vara si mai ieftine si mai bune.

Plumeria


Numele parfumului: Escale aux Marquises
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2010
Creator: Francois Demachy

Categorie olfactiva: hesperide-aromatice
Descriere oficiala:
note de varf: portocala rosie, lamaie, ghimber, piper roz, cardamom, elemi
note de fond: neroli, frezie, plumeria, coriandru, scortisoara, cuisoare, nucsoara
note finale: note solare, vanilie, benzoin

Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: 2 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.