Pagini

Faceți căutări pe acest blog

15 februarie 2012

Pour Femme-Lacoste




E putin probabil ca parfumul Pour Femme sa-ti atraga atentia. A fost lansat in 2003 de  Lacoste, un brand care produce tricouri si incaltaminte sport. Daca cutia de carton are o eleganta simpla, sticla nu as zice ca are nimic remarcabil. E perfect patralelipipedica, foarte inalta, cu un buson simplu nici auriu, nici argintiu. Numele parfumului este simplu, as zice chiar banal, dar, in realitate, el ascunde un parfum foarte generos, caci el chiar este adresat femeii, fara discriminari de varsta. Daca pe ambalaj ar fi fost scris si numele creatorului, Olivier Cresp, poate ca ti-ar sari in ochi caci toata lumea care se parfumeaza a auzit de Angel si Light Blue si, poate, unii stiu si cine le-a creat.
Totusi, un parfum bun ajunge pana la urma sa-si implineasca destinul, astfel ca astazi Pour Femme este un parfum foarte popular. E greu sa gasesti pe net comentarii negative la acest parfum, el, asa modest ambalat si botezat cum este, a reusit sa-i spuna fiecarei femei ceva si sa-si deschida drum spre inima ei. Trebuie si eu sa-mi  recunosc iubirea pentru el. Este de ani buni de zile, de cand a fost scos pe piata, parfumul meu de toata ziua. Nu stiu cate flacoane am consumat, cu siguranta destul de multe. Nu-mi lipseste niciodata din firida cu parfumuri. In ultimul timp, e drept, am fost foarte ingrata si l-am folosit mai putin, caci au aparut multe iubiri noi si trebuie sa-mi impart dragostea in mai multe parti, asta nu inseamna ca nu-l mai iubesc. Nu, il folosesc cu mare placere de fiecare data. Cred ca feminitatea pe care o degaja acest parfum e arma lui secreta.


Primele note ale parfumului sunt de o atractie irezistibila : frezie si ienibahar. Nu as fi putut crede ca din combinatia celor doua ar putea iesi ceva atat de minunat. Tot ce urmeaza este o poezie florala abia soptita. Gasesti multa delicatete in notele de fond ; jasmin iranian, trandafir bulgaresc, hibiscus, dar cred ca marele secret este heliotropul care-i da parfumului o nota pregnanta de toporasi . E multa lumina, aer si bucurie in acest parfum. Desi poate fi purtat in orice anotimp si la orice ora a zilei, este, in primul rand, un parfum de primavara. Este si clasic si modern, iti da o stare minunata de confort si nu deranjeaza pe nimeni din jurul tau. E curat, dar este si sic, chiar elegant. Notele finale dau o tenta lemnoasa parfumului : santal, cedru si tamaie. Parfumul are si niste cusururi, dar, daca il iubesti, le treci cu vederea. Mi-ar fi placut ca notele de sfarsit sa fie mai pregnante si sa lungeasca putin viata parfumului. Longevitatea parfumului nu este prea mare, asa ca trebuie sa ai mereu flaconul cu tine si sa mai pulverizezi nitel si imbracamintea. 


Numele parfumului: Pour Femme
Casa: Lacoste
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2003
Creator: Olivier Cresp

Categorie olfactiva: floral-lemnos
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: frezie, ienibahar (piper de Jamaica)
note de fond: hibiscus, jasmin iranian, trandafir bulgaresc, heliotrop
note finale: cedru de Himalaya, santal de Mysore, tamaie


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.