Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 martie 2012

5th Avenue Nights-Elizabeth Arden



Parfumul a fost creat in 2008, fiind semnat de Marypierre Julien si facand parte din seria parfumurilor care evoca celebra 5th Avenue, de data aceasta la ceas de seara.
Insasi sticla parfumului, de aceeasi forma cu cea a parfumului 5th Avenue, are o tinuta mai de seara, avand lipit pe avers un colant de culoare neagra, inramat in auriu si prevazut cu puncte aurii dispuse in linii orizontale, paralele. Banuiesc ca ar vrea sa fie imaginea unui bloc turn cu ferestrele luminate in noapte.


Parfumul este si neasteptat de frumos si interesant. Incepe cu note florale (cyclamen si trandafir) foarte ascutite si acrisoare de la combinatia cu bergamota.  Ascutimea dispare foarte repede, dar bergamota se va simti inca multa vreme, peste ea asezandu-se un miros placut si senzual, care mie imi pare o combinatie de nuca de cocos cu lemn dulce, dar aceste ingrediente nu figureaza in lista odficiala. Se simte si o iasomie si un usor miros de vanile.  E posibil ca mirosul asta placut sa provina de la heliotrop combinat cu ciocolata alba, caci nu prea vad de la ce ar putea sa vina. In faza asta de mijloc, parfumul seamana cu Lolita Lempicka EDT (eu nu am varianta EDP), dar e mult mai interesant caci, pe langa notele senzuale, are si note jucause si proaspete datorate bergamotei. E tare complex parfumul  caci este si elegant si senzual si zglobiu si usor gurmand in acelasi timp, adevarata placere sa-l mirosi. Pe de alta parte, are un aer asa de firesc, nu e nimic fortat, nimic greu sau coplesitor, ingredientele sunt foarte bine armonizate, parfumul are fluiditate, este aerisit. Imi pare un parfum de toamna si de primavara, purtabil si ziua si seara. N-as zice ca are o varsta tinta, isi gaseste cu siguranta adoratori si printre femeile tinere si printre cele mature. Pretul parfumului este foarte mic si chiar e o investitie care-si merita banii. Frumos ar fi fost sa fie putin mai persistent.

Numele parfumului: 5th Avenue Nights
Casa: Elizabeth Arden
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Marypierre Julien

Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, mandarine, cyclamen, frezie, trandafir
note de fond: cala, iasomie, lacramioara, heliotrop
note finale: mosc, ciocolata alba, vanilie, acord lemnos.

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

2 comentarii:

  1. Imi place parfumul acesta! Il am de ceva timp dar l-am purtat doar de vreo 2 ori. Mandarina, ciocolata alba si vanilie. O nebunie! Daca ar fi fost putin mai longeviv ar fi fost si mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asta e problema cu toate de la Elizabeth Arden. Mare pacat caci sunt foarte decorative olfactiv.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.