Pagini

Faceți căutări pe acest blog

7 martie 2012

5th Avenue-Elizabeth Arden


Parfumul, aparut in 1996 si semnat de un nas mai putin cunoscut, James Bell, evoca cea mai scumpa strada din lume, 5th Avenue, situata in Manhattan-New York, dorindu-se un parfum urban, elegant. Sticla parfumului este din cristal transparent, impunator de inalta, precum un bloc turn, de forma paralelipipedica, cu marginile aversului si reversului usor ingrosate, precum o rama. Busonul este patrat, privit de sus, din plastic, imbracat intr-o rama aurie. Ambalajul promite un parfum plin de prestanta si elegant.

Parfumul suprinde inca de la inceput prin bogatia unui buchet floral, la care se adauga bergamota si mandarina. Atrag atentia mai ales asupra a doua note florale destul de rar folosite in parfumerie : liliacul si teiul. Desigur, nu trebuie uitate nici lacramioara si magnolia, care-i dau prospetime si gingasie. E foarte placut inceputul, el evocand o frumoasa primavara new yorkeza. E un parfum dens, destul de dulce, dar cu destul de mult aer, in niciun caz sufocant sau greu.Un miros foarte feminin si elegant. Notele de mijloc adauga inca niste flori, toate cu miros opulent : trandafirul, violeta, ylang-ylang si tuberoza. E superb parfumul, moale, cremos, se simte mai ales tuberoza care se impleteste cu o piersica foarte coapta si parfumata. Sunt listate si doua condimente, cuisoarele si nucsoara, dar eu nu le simt. E si frumoasa si echilibrata constructia parfumului. Combinatia de tuberoza si piersica ii da senzualitate si un aer usor hedonist.  Parfumul e frumos pana la sfarsit, cand adauga note de mosc, ambra, santal. Desi vad ca americancele il recomanda ca parfum de zi, bun de birou, imi pare prea opulent si senzual pentru birou. Desigur poate fi purtat ziua la o tinuta eleganta, la un eveniment, dar tot atat de bine merge si seara. Primavara cred ca e anotimpul in care poate fi cel mai bine pus in valoare. Desi se zice ca ar fi un parfum pentru orice varsta, constructia lui clasica il face mai potrivit pentru o femeie matura, sic, care practica eleganta cu naturalete si dezinvoltura. Nu trebuie sa uit a spune ca parfumul are un pret ridicol de mic si isi merita toti banii.

 

Numele parfumului: 5th Avenue
Casa: Elizabeth Arden
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1996
Creator: James Bell
Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: liliac, tei, magnolie, lacramioara, mandarina, bergamota
note de fond: trandafir bulgaresc, violeta, ylang-ylang, tuberoza indiana, piersica, cuisoare, nucsoara
note finale: ambra, mosc, santal, iris, vanilie

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 7/10

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.