Pagini

Faceți căutări pe acest blog

16 martie 2012

Ange ou Démon/ Le Secret- Givenchy



Dupa lansarea lui Ange ou Demon in 2006, au urmat mai multe variante ale parfumului, pruntre care si Le Secret, in 2009, semnata de Bernard Ellena. Drept imagine a parfumului a fost aleasa Uma Thurman care, intr-un clip publicitar destul de bine facut, vrea sa ne conviga ca acest parfum poate transforma un inger in demon. Sticla parfumului este la fel cu cea a parfumului initial, dar in varianta roz.

Uma Thurman

Avem de-a face cu un parfum floral-fructat care a fost de-a dreptul ridicat in slavi pe forumurile de parfumuri. Dupa ce le citesti, ramai cu impresia ca a fost lansat parfumul secolului. Calificativele sunt de genul : sexy, elegant, sofisticat. Dragostea este mare. Pana la urma primim exact cat meritam. Daca asta este parfumul care ne entuziasmeaza...din asta vom primi. De la inceput trebuie sa spun ca am ramas perfect indiferenta la el. Gasesc ca nu are mai nimic, nici personalitate, nici siaj, nici persistenta. Singurele calitati pe care i le pot recunoaste ar fi oarece prospetime si faptul ca este un parfum usor de purtat. Mie mi se pare atat de banal incat nici macar nu-mi ramane in memoria olfactiva. Seamana cu o groaza de alte parfumuri usoare, fructate, multe dintre ele mult mai bune.  E un parfum apos care, desi este un floral, isi dezvolta foarte putin florile. Si jasminul si bujorul sunt greu de gasit. Parfumul este un amestec de citronada si ceai, usor dulce, cu gust de bomboane de fructe greu de definit. Ca or fi afine ? Ca or fi capsuni sau zmeura ? Greu de precizat. Desigur e un ersatz de sinteza care face si el ce poate. Notele finale sunt ca si cum nu ar fi, fusereala totala. Mai sunt si fana Givenchy, dar asta este, dragoste fara deziluzie nu exista. In parfum vad doar ingerul si nu ma simt demon nici dupa parfumare, drept pentru care numele parfumului imi pare desuet. Parfum de toata ziua pentru primavara-vara, potrivit, in primul rand, fetelor tinere, dar nu le face rau nici celor mai trecute. Nu sperati , insa, sa deveniti demoni.

Numele parfumului: Ange ou Démon/ Le Secret
Casa: Givenchy
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Bernard Ellena

Categorie olfactiva: floral-fructat
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: lamaie, afine, ceai verde
note de fond: jasmin, bujor, flori de apa
note finale: note lemnoase, patchouli, note de mosc


Aprecieri personale
Intensitate: medie, siaj redus
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: la fel cu cel al lui Ange ou Demon initial
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.