Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 martie 2012

Féminité du bois- Serge Lutens




Parfumul, semnat de Pierre Bourdon si Christopher Sheldrake, a fost facut initial pentru brand-ul Shiseido, in 1992. La vremea cu pricina, parfumul se constituia intr-o noutate, caci folosea cedrul la un parfum feminin, acesta fiind un ingredient, pana atunci, tipic parfumurilor masculine. In 2009, parfumul a fost usor reformulat si a reaparut sub auspiciile casei Serge Lutens. Nu am varianta initiala a parfumului ca sa pot face o comparatie intre original si varianta reformulata, dar am inteles ca varianta initiala avea cedrul mult mai pregnant, cea de-a doua varianta insistand mai mult asupra laturii feminine a parfumului. In general, cei care detin ambele variante o prefera pe prima. Féminité du bois este un parfum foarte special care pe unii ii va entuziasma, pe altii ii va deceptiona. E un parfum atat de discret, incat as zice ca el nu te parfumeaza, ci doar iti da o aroma. Parfumul nu prea evolueaza, are cam acelasi miros de la inceput si pana la sfarsit, fiind foarte longeviv. Mirosul e cam greu de definit, mie imi seamana cu mirosul sevei unui arbore proaspat taiat care, desigur este insolit, dar nu pot sa zic ca ma incanta ideea de a mirosi ca un arbore. Mi-o pot, insa, imagina pe zeita Artemis mirosind in felul asta.



Notele de la inceput sunt mai puternice. E un amestec usor dulceag de prune uscate si piersici, peste care se aseaza mirodenii, recognoscibile pentru mine fiind chimenul si scortisoara. Putin mai tarziu se simte si un vag miros floral, care ar putea fi trandafirul. Mirosul de cedru se simte chiar de la inceput, dar este discret. Parfumul are si o boare de vanilie, pe care poti sa nu o simti daca nu esti avizat ca este in lista de ingrediente. Mirosul nu este atat seducator, cat reconfortant, linistitor, iti poate crea o stare de meditatie, problema este, insa, ca este atat de discret incat tre sa stai cu nasul in piele, asa ca nici macar tu insuti nu te poti bucura de miros. Parfumul asta este un fel de arta de dragul artei. E interesant, e bine construit, are, incontestabil, originalitate dar, inevitabil, te intrebi : cui foloseste ?  El nu-ti poate crea o stare de bine, de confort,  pentru ca este un parfum la nivelul pielii, nimic mai mult. Mi se pare aberant sa stau sa-mi miros incheietura in permanenta ca sa pot sa simt ceva. E posibil ca parfumul sa fie mai pregnant pe o piele mai hidratata. De incercat !

Numele parfumului: Féminité du bois
Casa: Serge Lutens
Concentratie: EDP
An de aparitie: 1992, 2009 reformulat
Creator: Pierre Bourdon, Christopher Sheldrake










Categorie olfactiva: oriental- lemnos
Gen : feminin, eventual unisex
Descriere note: pruna, piersica, portocala, scortisoara, cuisoare, chimen, trandafir, cedru, santal, vanilie, benzoin.
Flacon: flaconul obisnuit al casei, de forma paralelipipedica, extraplat, inalt


Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret
Persistenta: de durata foarte lunga, in jur de 8 ore
Evaluare: 7/10

3 ianuarie 2015

Azi am avut ocazia sa miros parfumul in varianta Shiseido. Intre cele doua parfumuri sunt diferente. Varianta Shiseido are mai putin chimen in deschidere, este mai rotunjoara, are un iz putin gurmand dat de un usor miros de cacao si vanilie care se amesteca cu un trandafir discret. Aici nu este mirosul acela de seva de copac proaspat taiat. Ca intensitate si siaj nu exista diferente, si aceasta varianta este foarte discreta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.