Pagini

Faceți căutări pe acest blog

4 martie 2012

L’Air du Printemps- Nina Ricci





Parfumul, in editie limitata, aparuta in 2009, este o reinterpretare a minunatului L’Air du Temps, semnata de Olivier Cresp. Sticla parfumului este cea clasica, cu cei doi porumbei, simboluri ale pacii si dragostei,  pe capac, atata doar ca ea este colorata in roz .
Parfumul pastreaza spiritul parizian al parfumului L’Air du Temps, este plin de romantism, de bucurie si seninatate. Sunt, totusi cateva note noi, care ii dau un aer mai modern si vin in intampinarea dorintelor consumatorului mai tanar. Notele de varf sunt foarte opulente, cu o para proeminenta si cedrat, usor  dulci, dar foarte clare. Opulenta se imblanzeste repede si parfumul, in notele de fond, isi dezvolta partea florala, care este asemanatoare cu a originalului, noutatea fiind un accent pus pe plumeria, care e chiar reusita. In rest se regasesc toate florile originalului, cu exceptia violetei, adica garoafa, trandafirul si iasomia. Imi pare, totusi, ca parfumul are o evolutie cam grabita, parca vrea sa ne spuna tot foarte repede. Frumusetea parfumului se concentreaza in prima lui jumatate. Notele de final sunt foarte lungi, reprezentand cam jumatate din durata parfumului. Mi-ar fi placut sa fie cele de fond mai mult prelungite. Parfumul este usor, luminos, aerisit, o alegere de neregretat pentru o zi insorita de primavara. Nu este foarte persistent, asa ca trebuie pulverizata putin si imbracamintea.



Numele parfumului: L’Air du Printemps
Casa: Nina Ricci
Concentratie: EDT
An de aparitie: 2009
Creator: Olivier Cresp

Categorie olfactiva: floral
Descriere oficiala:
note de varf: cedrat, pere
note de fond: garoafa, trandafir, jasmin, flori de portocal, plumeria
note finale: santal, mosc, cedru



Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.