Pagini

Faceți căutări pe acest blog

3 martie 2012

Euphoria/ Women- Calvin Klein



Parfumul Euphoria , lansat in 2005, este unul dintre parfumurile brand-ului Calvin Klein din ultimul timp despre care se vorbeste de bine, fiind semnat de Dominique Ropion, Carlos Benaïm si Loc Dong.
Sticla parfumului, realizata intr-un stil minimalist, este absolut superba. Facuta din cristal de culoare mov, este aproximativ ovala, cu varfurile ascutite, la vederea dinspre avers, drept pentru care este instabila ( ca o barca). Sticla este montata intr-o carcasa din metal argintiu, ramanand neacoperita doar partea ei superioara. Busonul este perfect paralelipipedic, foarte inalt, din acelasi metal argintiu. E opera de arta sticla ! Ca imagine a parfumului feminin a fost aleasa rusoaica Natalia Vodianova. Clipul publicitar al parfumului este frumos si bine facut, subliniind latura senzuala a parfumului.


Primele note ale parfumului sunt fructate, combinand rodia cu curmala japoneza (kaki). Ele sunt repede acoperite de un miros floral dens si destul de opulent, dar frumos. Sunt folosite trei flori de exceptie: lotusul, orhideea neagra si champaca. Mie imi pare ca simt si o citrica printre ele, dar vad ca nu este listata. Mirosul floral imi pare prea putin natural si, din pacate, isi pierde destul de repede claritatea, prospetimea si profunzimea, iar ceea ce ramane e un miros floral foarte uscat , care nu este suficient de aerisit. Nu stiu ce sa zic, vad ca altii vorbesc despre parfum ca find longeviv, dar la mine tine destul de putin si il simt doar daca imi bag nasul in piele. De siaj nici nu poate fi vorba. Din notele de sfarsit nici nu ajung sa simt mare lucru. Tot am asteptat finalul cremos si senzual, notele lemnoase, dar degeaba. E ceva lemnos, dar foarte vag. Pacat, caci parfumul incepuse destul de bine. Am sperat ca e un parfum bun, mai ales ca a fost si premiat in 2005, dar are, tehnic, ceva in neregula. Apoi calitatea ingredientelor nu cred ca e foarte buna. Parfumul ar fi de anotimp mai rece si e cam tare pentru zi. Asta pentru cine se incumeta sa-l cumpare. Eu tot spun ca nu mai cumpar niciun parfum Calvin Klein si vad ca nu ma lecuiesc.

Numele parfumului: Euphoria
Casa: Calvin Klein
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2005
Creator: Dominique Ropion, Carlos Benaïm si Loc Dong
















Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: rodie, kaki, note verzi
note de fond: lotus, orhidee neagra, champaca
note finale: ambra, violeta neagra, mosc, acord cremos, lemn de mahon

Aprecieri personale
Intensitate: initial opulent, ulterior intensitate medie
Persistenta: in jur de 2-3 ore
Flacon: vezi descrierea din text
Evaluare: 6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.