Pagini

Faceți căutări pe acest blog

31 martie 2012

J’Adore L’Absolu-Christian Dior



J’Adore L’Absolu  a fost creat de Francois Demachy si lansat in 2007. Nu prea are multe asemanari cu J’Adore parfumul initial, lucru care se vede si din consultarea listei de ingrediente. Sigur ca lumea, inevitabil, le compara si foarte multi apreciaza ca fiind mai bun L’Absolu. Eu sigur nu ma numar printre acestia. L’Absolu este un parfum pregnant floral, opulent si foarte dens care, dupa mine, nu poate fi purtat in niciun caz ziua. El, din punctul meu de vedere, are o combinatie fatala intre 4 flori cu miros penetrant : ylang-ylang, trandafir, iasomie si tuberoza. Mie, orice combinatie de genul asta imi da, inevitabil, dureri de cap. Parfumul incepe cu un miros foarte puternic de ylang-ylang si nimic altceva. Greu si prea putin gratios. Apoi , in notele de mijloc, se adauga triada tuberoza, trandafir si iasomie. Timp de vreo 10 minute parfumul este ingrozitor de tare, nearisit, destul de dulce si greu. Cine poate purta parfumuri de consistenta lui Chanel nr.5 il va putea purta, fara indoiala, si pe acesta, mie imi este imposibil. Ulterior , desigur, se mai domoleste opulenta florilor si parfumul devine mai aerisit. Ceea ce mie nu-mi place este ca, atunci  cand cand sunt flori multe si toate cu multa personalitate olfactiva, ele se anihileaza una pe alta, nu simti niciuna in frumusetea ei, se creeaza asa un fel de bomba olfactiva care iti blocheaza oxigenarea creierului. Spre final , cand se adauga notele fructate si moscul, parfumul se aseamana putin cu J’Adore.
Imi pare un parfum exclusiv pentru femei mature, pentru anotimpul rece si de seara. Mie imi pare si greu de purtat si greu de suportat de cei din jur, asa ca trebuie aplicat cu parcimonie.



Numele parfumului: J’Adore L’Absolu
Casa: Christian Dior
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2007
Creator: Francois Demachy

Categorie olfactiva: floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: note verzi, ylang-ylang
note de fond: tuberoza, trandafir, iasomie
note finale: note, fructate, mosc, note lemnoase


Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta: in jur de 5 ore
Flacon: flacon asemanator cu al parfumului initial
Evaluare: 6/10

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.