Pagini

Faceți căutări pe acest blog

5 aprilie 2012

Ma Dame-Jean Paul Gaultier



Dupa ce, in 2008, casa Jean Paul Gaultier a lansat Ma Dame in versiune EDT, parfum  semnat de Francis Kurkdjian, in 2010 a fost scos pe piata un parfum cu acelasi nume, dar,  de aceasta data, EDP. Intre cele doua nu exista doar diferente de concentratie. Ingredientele din notele de varf, partial si cele din notele de fond au fost schimbate, ramanand aceleasi doar ingredientele de final ale parfumului.
Sticla are exact aceeasi forma, dar au fost modificate culorile. Este  vorba de o sticla paralelipipedica,  din cristal negru-fumuriu spre baza, dar cu laterale de culoare cyclame, culori care se deschid, ajungand la transparent, in partea superioara. Pe o fata a sticlei se afla , in negativ, un bust de femeie, devenit deja emblematic pentru parfumurile Gaultier. Sticla nu are buson, ci doar un inel care blocheaza pulverizatorul.
Parfumul este unul minimalist prin componente, avand o evolutie liniara. Ingredientele de baza sunt piperul roz, trandafirul si patchouli. Eu nu ma prea omor dupa trandafir, iar patchouli in stare pura, de ulei esential, mi se pare de nesuportat. Combinatia celor trei este, insa, absolut fericita, parfumul fiind cu foarte multa personalitate, memorabil si recognoscibil, motiv pentru care iese din banal. Combinatia este usor dulce, fara a fi , sub nicio forma, suparatoare. Imi este cam greu sa-l caracterizez, imi pare feminin, dar cam rebel, obraznic si jucaus in acelasi timp, provocator si senzual. Mie imi pare si usor gurmand si crocant. Mirosul este foarte omogen si neschimbat ore in sir. Constat, inca o data, ca lucrurile simple sunt foarte frumoase. Primul care dispare este piperul, dupa care trandafirul si patchouli raman in perfect echilibbru. Doar spre final, trandafirul este dominat de patchouli. Parfumul este fantastic de longeviv, rareori te intalnesti cu asa ceva, avand si un siaj foarte frumos. In varianta EDP, ar fi un parfum de anotimp mai rece daca se foloseste ca parfum de zi, in anotimpurile calde poate fi folosit ca parfum perfect de seara. Nu pot sa compar cele doua versiuni, caci versiunea EDT am testat-o doar pe hartie, in magazin.

Agyness Deyn-imaginea parfumului Ma Dame

Numele parfumului: Ma Dame
Casa: Jean Paul Gaultier
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2010
Creator: Francis Kurkdjian ?
Categorie olfactiva: floral-lemnos
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz
note de fond: trandafir, patchouli
note finale: cedru, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: destul de opulent, cu siaj foarte bun
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 8/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.