Pagini

Faceți căutări pe acest blog

13 aprilie 2012

Eau de Givenchy vintage- Givenchy



Parfumul asta, creat in 1980 si mirosit in 2012, imi demonstreaza ca, intr-adevar, gusturile se schimba. Azi sigur nu l-as purta cu aceeasi placere. A fost creat de Daniel Moliere si mai recent, in 2007, a fost reeditat de casa Givenchy in seria Les Parfums Mythiques. Judecand dupa ingredientele noii editii, parfumul pare a fi suferit si o reformulare, dar nu am decat editia veche, nu le pot compara.
Sticla variantei mele este paralelipipedica , cu colturile rotunjite, cu un buson tronconic, de culoare albastra. O eticheta rotunda, de aceeasi culoare cu busonul, contine datele de identificare ale parfumului.
Parfumul se deschide cu un miros de citrice, dar nu dintre cele mai realiste. Peste acestea se aseaza un miros de lacramioara, destul de placut, care-mi aduce aminte de Diorissimo casei Dior de pe vremuri, nu cel de azi, reformulat. Ulterior se suprapun si alte flori : caprifoi, iasomie, ylang-ylang. In ciuda faptului ca sunt destul de multe si toate cu miros penetrant, parfumul ramane, din fericire, destul de eteric si inocent. Este, totusi, un parfum retro, cu amprenta clara a anilor 80, cu un fel de romantism care azi imi pare ca a disparut sau poate are alt mod de manifestare si nu-l depistez eu.



Numele parfumului: Eau de Givenchy
Casa: Givenchy
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1980
Creator: Daniel Moliere
Categorie olfactiva: floral-verde
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: grapefruit, mandarina, bergamota, lacramioara
note de fond: caprifoi, iasomie, trandafir, ylang-ylang
note finale: tuberoza, santal

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 6/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.