Pagini

Faceți căutări pe acest blog

19 aprilie 2012

Esvedra- Laboratorio Olfattivo



Laboratorio olfattivo este un brand de parfumuri de nisa italian recent aparut. Initial era un magazin de parfumuri, ulterior a evoluat spre productia de parfumuri. Esvedra este un parfum unisex creat de Pierre Guillaume, lansat in 2011. Numele parfumului a fost inspirat de numele unei insule mai ciudate din arhipelagul Baleare-lor, din Mediterana, insula care se numeste Es Vedra. Ea este situata in apropiere de Ibiza, fiind in fapt o stanca calcaroasa de 385 m, de forma piramidala, care creste din apa. Insula este nelocuita si este plina de mister si de legende. Probabil din cauza minereurilor continute de respectiva stanca, se spune ca insula este un fel de Triunghiul Bermudelor, avand un magnetism de exceptie care face nefunctionale busolele, perturbeaza zborul pescarusilor si chiar influenteaza psihicul uman.
De aceasta insula sunt legate si o serie de legende care azi sunt mult exploatate turistic : ca ar fi o stanca desprinsa din Atlantinda cea de-a pururi disparuta sau ca ar fi salasul sirenelor evocate de Homer in Odiseea. Parfumul este adapostit intr-un recipient care pastreaza forma standard a brandului, masiv, din cristal transparent, de forma cilindrica, terminata cu un trunchi de con in partea superioara. Busonul este cilindric, din plastic, de culoare neagra. O eticheta alba din hartie contine datele de identificare ale parfumului si sigla brandului.

Insula Es Vedra
 
Parfumul este interesant, dar este un parfum totalmente liniar. Este frumos construit, echilibrat, cu persistenta destul de buna si cu oarece siaj. Ingredientele din lista oficiala sunt nevanolide, lamaia, portocala amara, coriandru, vetiver, mosc. Enigma pentru mine este acest nevanolide care nu stiu ce este, banuiesc ca un produs de sinteza. Cu exceptia notelor de varf, in care se simte prezenta citricelor, parfumul se mentine in aceeasi parametri olfactivi pe tot parcursul sau. Inceputul parfumului este de-a dreptul seducator, avand un miros usor floral, improspatat de citrice. Citrice blande, fara ascutimi, usor dulci. Ulterior devine stapan vetiverul. Vad ca in lista nu este prezenta radacina de iris, dar eu o simt ( sa miroase nevanolid-ul a iris?). Chiar imi pare ca parfumul aduce destul de mult pe alocuri cu Infusion d’Iris al casei italiene Prada. Este un miros plin de noblete, mai degraba masculin decat feminin, care se pastreaza pana la sfarsit. Parfumul chiar are un fel de magnetism in faza initiala pentru ca ulterior sa devina usor balsamic si halucinant. Mi se pare o compozitie foarte frumoasa, de o eleganta ascetica. Fara indoiala este un parfum de zi, dar nu as zice ca este un parfum de primvara-vara cum este el definit prin multe parti, pe net. Parfumul emana caldura si eu nu l-as purta in zilele calde. Chiar daca nu-l cumparati, merita sa-l incercati caci este o experienta olfactiva incitanta. Din cate stiu, in Romania este gasibil doar in boutique-ul Createur 5D’Emotions din buricul targului Bucuresti.



Numele parfumului: Esvedra
Casa: Laboratorio Olfattivo
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Pierre Guillaume

Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: nevanolide, lamaie, portocala amara, coriandru
note de fond : vetiver
Note finale:  mosc



Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 4-5 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.