Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 aprilie 2012

Bamboo Harmony by Kilian






Parfumul face parte din seria Asian Tales, fiind creat de Calice Becker si lansat in aceasta primavara. Bambusul este o planta emblematica pentru China.
Este folosita in constructii, pentru fabricarea mobilierului, a hartiei si tesaturilor si chiar in gastronomie. Din tuburile de bambus, in care se introduce par de animale (de obicei de zibelina), se fac si pensulele pentru pictura sau scriere, pensula fiind considerata una dintre cele 4 comori ale studiului (alaturi de hartie, calimara si toc). 


Parfumul are un inceput fresh, o combinatie de bergamota si portocala peste care se simte taninul ceaiului. E un ceai alb, socotit in China cel mai bun ceai si intruchiparea supremei elegante. Deja din notele de mijloc, parfumul este foarte discret, cu mare efort, bagandu-ti  nasul in piele, simti un usor miros de ceai, mimoza si verdeata. Condimentele din notele de mijloc nu le simt. Practic, dupa jumatate de ora, nu mai este mare lucru din parfum. Trebuie sa fii snob tare ca sa dai o groaza de bani pe el. Sunt atatea parfumuri care evoca bambusul si ceaiul la Bvlgari, Elizabeth Arden sau Yves Rocher, care, desi nu sunt nici ele prea persistente, au totusi preturi decente sau chiar foarte mici. E drept ca nu pretind incursiuni intelectuale in civilizatia chineza, dar, totusi, nu cumparam doar o poveste.

Numele parfumului: Bamboo Harmony
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Calice Becker

Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: neroli, bergamota, portocala
note de fond:ceai alb, mimoza, condimente
note finale: muschi de stejar, frunze de smochin, mate


Aprecieri personale
Intensitate: foarte discret, fara siaj
Persistenta: in jur de o ora
Flacon: flaconul obisnuit al casei, paralelipipedic, de culoare neagra
Evaluare: 4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.