Pagini

Faceți căutări pe acest blog

17 aprilie 2012

Water Calligraphy by Kilian



Brandul  By Kilian lanseaza, incepand cu 2012, o noua serie de parfumuri, Asian Tales. Seria va avea 5 parfumuri, lansarea lor urmand a se desfasura pe parcursul a trei ani. Seria isi propune evocarea unor simboluri ale civilizatiei chineze.
Water Calligraphy este o poveste a caligrafiei chinezesti care este ingemanata in China cu pictura , deci este  un fel de arta. Ideogramele insesi sunt considerate de inspiratie divina, drept pentru care pictarea lor trebuie sa se faca dupa anumite norme. Autoarea parfumului este Calice Becker, care are mai multe colaborari cu acest brand si care este creatoarea celebrului J’Adore al casei Dior.  Sticla parfumului este cea obisnuita, paralelipipedica, neagra, decorata pe partile laterale. Eticheta este scrisa cu rosu, caligrafic. Parfumul se vinde intr-o cutie din lac negru, captusita cu matase rosie, culoare aducatoare de noroc. De cheita cutiei atarna un ciucure rosu si o imitatie de moneda chinezeasca, semn de prosperitate, pe care este marcata cifra 8, cifra infinitului, armoniei si a norocului. 

Chen Hongshou- pictura

Parfumul este unul apos, floral, foarte proaspat, usor cam ascutit la inceput si revigorant. Prospetimea, in notele de varf, este data de coaja de grapfruit, care este amestecata cu rechie (reseda lutea) si doua flori simbol in Extremul Orient, amandoua blande si gingase, simboluri ale puritatii, lotusul, floare sacra si floarea de cires. Lotusul mi se pare cel mai usor recognoscibil, parfumul avand note acvatice. In acelasi timp, este luminos si aerisit. In notele de mijloc este folosita o alta floare pretuita in estul Asiei, magnolia, in combinatie cu iasomia Sambac. Mirosul floral este usor mai dulce si destul de discret. Parfumul este placut, dar nu as zice ca este foarte original si memorabil. Apoi, eu nu am simtit deloc pretinsa aura exotica, orientala a parfumului. Parca astepti mai mult de la o casa de parfumuri de nisa, mai ales cand pretul parfumului este cam descurajant. Duende de la Jesus del Pozo este tot un parfum cu acelasi spirit, dar este mult mai frumos la final si, nu mai spun, mult mai ieftin. Cred ca platim cam mult pe ambalajul parfumului. Ar fi un parfum de vara, de toata ziua.
Chen Hongshou- Magnolie pe stanca


Numele parfumului: Water Calligraphy
Casa: Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: floral-aromatic
Gen: unisex
Descriere oficiala:
note de varf: coaja de grapefruit, rechie, lotus, floare de cires
note de fond: iasomie Sambac, magnolia
note finale: cardamom, vetiver

Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.