Pagini

Faceți căutări pe acest blog

14 aprilie 2012

Legacy 1912


Adolph Saalfeld

Maine, 15 aprilie, se implinesc 100 de ani de la scufundarea Titanicului, vas plecat in prima si ultima lui calatorie spre America, cu peste 2000 de calatori la bord. In cele 20 de de barci de salvare ale vasului au putut fi salvati doar vreo 700 de oameni, restul, in numar de 1517, pierzandu-si viata. Printre fericitii supravietuitori s-a aflat si Adolph Saalfeld, un chimist parfumier de 47 de ani din Manchester. Era evreu emigrat prin 1880 din Germania si stabilit in Marea Britanie.  Adolph Saalfeld s-a urcat pe vas la Southampton, la clasa I si facea o calatorie de afaceri in America. Ducea cu sine un pretios etui din piele care cuprindea 65 de mostre de parfumuri pe care avea intentia de-a le promova pe piata americana.

Desigur ca, in momentul dezastrului, pasagerul nu a mai avut timp sa-si recupereze mostrele, iar ele au ajuns pe fundul oceanului si au stat acolo timp de 88 de ani, fiind descoperite in anul 2000 de o echipa care facea scufundari pentru recuperarea artefactelor de pe Titanic. In chip neasteptat, mostrele s-au conservat destul de bine si din cele 65 au fost recuperate 62 de bucati. Multe dintre ele mai purtau etichetele de identificare si inca mai contineau parfum. Chiar in momentul recuperarii lor din ocean una dintre sticle s-a spart si, spre uimirea tuturor, atmosfera s-a umplut de mirosul unui parfum care avea ca ingrediente trandafirul si violeta. 


Cu ocazia implinirii a 100 de ani de la acest dezastru, a fost lansat un parfum numit Legacy 1912. El se pare ca reconstutuie unul dintre parfumurile lui Saalfeld, avand ca ingrediente lamaia, neroli si ambra si fiind caracterizat a fi un parfum elegant. Pretul unui flacon este de 69 $.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.