Pagini

Faceți căutări pe acest blog

24 septembrie 2012

Dzing!- L'Artisan Parfumeur



Am citit multe despre Dzing-ul casei L’Artisan Parfumeur si chiar am fost frustrata ca nu cunosc acest parfum. Creat in 1999 de catre Olivia Giacobetti, el a fost prezentat destul de sumar ca fiind imaginea olfactiva a unui spectacol de circ cu tot ceea ce presupune un astfel de spectacol: dresori si animale dresate, acrobati, clowni, public , momente de suspans, veselie, aplauze etc. Pornind de la aceasta descriere incitanta, foarte multe bloguri ale pasionatilor de parfum au facut recenzii acestui parfum,  ajungand sa creeze o imagine de-a dreptul fabuloasa parfumului, care parea a fi o adevarata opera de arta si care ar fi gasit corespondentul olfactiv pentru a descrie perfect un spectacol de circ si emotiile presupuse de el, ale actorilor (oameni sau animale) si ale publicului.
S-a ajuns pana la descrieri cinematografice ale spectacolului, cu scenarii foarte felurite de la autor la autor. Unii au gasit in parfum mirosul de nisip murdar, de talc (cel de pe mainile acrobatilor), de excremente de elefant, de par de pisica, de blana de animal asudat, de acadele. In fata acestor recenzii chiar ramai mut si te minunezi ce simt olfactiv dezvoltat au unii. Ramai mut mai ales daca studiezi lista de ingrediente a parfumului: caramel, piele, mosc si niste note lemnoase. Chiar ca trebuie sa fii un magician ca sa reusesti din 4 ingrediente sa imortalizezi un spectacol de circ cu tot ce presune el. Pe scurt, nu numai ca parfumul are cronici bune, dar unii il considera opera de arta, altii spun despre el ca ar fi de o ciudatenie incantatoare. Cativa spun ca parfumul nu e chiar pentru fitecine, nu are vocatia popularitatii, dar ar putea fi un parfum pentru cafenelele si cluburile boeme.


Cred ca va dati seama cu cata curiozitate (ca sa nu zic emotie) am deschis esantionul de proba dupa atatea lecturi. Eu nu am scenarii prin care sa-l descriu si nici un simt olfactiv atat de dezvoltat deci descrierea mea va fi foarte scurta. Imediat dupa pulverizare, cateva secunde mi s-a parut ca simt un miros de sapun, apoi s-a instalat un miros straniu care aduce cu cleiul de oase care a durat destul de mult intercalandu-se, din cand in cand, un miros animalic care-mi semana cu respiratia unui cal nadusit. Chestiile astea s-au prelungit la nesfarsit, atat de mult incat m-am plictisit. La un moment dat se simte un miros ca de piele, apoi se instaleaza un miros care, cred, este dat , in principal, de radacina de iris, miros care se instaleaza temeinic. Macar de ar fi un miros frumos de iris ca in parfumurile Daniei Andrier... El seamana putin cu mirosul de ciorapi de dama din Bas de Soie a lui Serge Lutens. E prozaic ce va spun, dar asta este spectacolul de circ. Un parfum care nu spune nimic si caruia i s-a inventat o poveste interesanta, poveste care a dospit ca o gogoasa, dand nastere la adevarate fabulatii. Putea sa i se gaseasca orice alta poveste parfumului, dar nu una plina de dinamism, de emotii si suspans in conditiile in care este un parfum foarte static, liniar. Regret, dar nu as pune asa ceva pe mine, prefer mirosul meu natural celui de cal nadusit.

Numele parfumului: Dzing!
Casa: L’Artisan Parfumeur
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1999
Creator: Olivia Giacobetti


Categorie olfactiva: de neincadrat, dar incadrat de unii la gurmand-lemnos
Gen: unisex
Descriere oficiala: note lemnoase, caramel, note de piele , mosc


Aprecieri personale
Intensitate: discret
Persistenta: in jur de 3 ore
Flacon: standardul casei
Evaluare: 2/10


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.