Pagini

Faceți căutări pe acest blog

27 septembrie 2012

Gin Fizz-Lubin



In 2009 casa Lubin a reorchestrat un parfum  mai vechi al casei, creat in 1955 de catre Henri Giboulet. Parfumul, numit Gin Fizz, ii fusese dedicat un actrite frumoase, devenita ulterior printesa de Monaco, Grace Patricia Kelly, fiind un parfum care voia sa redea atmosfera unor cluburi mondene pariziene unde se asculta jazz in anii 60 si se bea un long drink.

  In studentie adesea am baut Gin Fizz, iar azi ginul tonic (care e cam aceeasi Marie , dar cu alta palarie) mi se pare unica bautura  alcoolica savuroasa si tolerabila vara, pot spune chiar ca imi place, drept urmare imi parea tare incitant numele acestui parfum inca de la aparitia lui. Iata ca m-am intalnit, in fine, cu un esantion al acestui parfum si mi-am ostoit o curiozitate devenita destul de veche.

Grace Kelly

Prima impresie, aceea a notelor de varf, este cat se poate de buna; un miros foarte fresh, acidulat, rece, de coaja de lime si fructe de ienupar. In mai putin de 2 minute, mirosul incepe sa se indulceasca sub influenta florilor de neroli si a pulpei de mandarina, dar mirosul parfumului ramane frumos. Din pacate, dupa 15 minute, incep deziluziile. Mirosul este tot mai diluat si confuz, mai are un vag miros de neroli, dar imi seamana mai degraba cu un ceai de iasomie indulcit prea tare. Fructele de ienupar le mai simti putin sau, poate, doar ti le reamintesti. Trandafirul, pomenit ca ingredient in lista oficiala, lipseste cu desavarsire. Totul se transforma intr-un gin uitat pe o masa, la soare, fara savoare si de nebaut. E drept ca mirosul acesta de gin descompus de caldura se prelungeste vreo 2 ore, poate chiar mai mult, dar nu e de niciun folos. Toate componentele din notele de baza sunt de negasit.



Numele parfumului: Gin Fizz
Casa: Lubin
Concentratie: EDT
An de aparitie: 1955, reformulat in 2009
Creator: Henri Giboulet pentru varianta 1955, necunoscut pentru varianta 2009
Categorie olfactiva: hesperide
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: bergamota, lamaie de Italia, mandarina, fructe de ienupar, note verzi
note de fond: galbanum, neroli, absolut de trandafir, iasomie de Turcia
note finale: vetiver, iris de Florenta, benzoin, mosc alb, muschi de stejar

Aprecieri personale
Intensitate: destul de discret dupa primele 10 minute
Persistenta: in jur de 2 ore
Flacon: de forma piriforma, din cristal transparent, cu nuanta usor verzuie
Evaluare: 5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.