Pagini

Faceți căutări pe acest blog

1 septembrie 2012

Mademoiselle Ricci-Nina Ricci


Ultimul parfum Nina Ricci surprinde oarecum prin nume caci mai exista un parfum al aceluiasi brand cu acelasi nume, lansat in 1967, intre cele doua neexistand nicio legatura, dupa cum nu este vreo legatura nici cu Ricci Ricci desi parfumurile au aceeasi sticla, in forma de punga, cu un buson de forma unei funde, doar culorile fiind diferite, la Mademoiselle culoarea sticlei fiind roz.
Eu gasesc sticla destul de incomoda la utilizare, ma tot impiedic in funda. Sa fie casa Nina Ricci intr-o perioada de austeritate? Insusi clipul publicitar al parfumului este scurt, saracacios si tare nereusit, in contrast cu clipurile foarte elaborate facute pentru parfumul Nina si variantele lui. Dar important este parfumul care este semnat de un foarte bun parfumier, Alberto Morillas, care a creat un parfum floral frumos, plin de romantism, senin,  si foarte feminin care se adreseaza in special segmentului de varsta cuprins intre 25 si 35 de ani. Notele de varf sunt puternice, penetrante, combinand piperul roz cu florile de maces. Fondul parfumului este marcat de trandafir. Leandrul roz ar fi cea de-a doua componenta, dar, ca sa fiu foarte sincera, eu nu prea m-am intalnit cu varietati parfumate de leandru, motiv pentru care nu reusesc sa-l identific. Parfumul este dulceag, dar nu depaseste limitele suportabilului, si destul de pudrat. As zice ca e un parfum de primavara, dar l-am purtat si vara si da foarte bine. Notele finale sunt o combinatie de mosc cu note lemnoase. Evolutia parfumului este lenta si aproape imperceptibila, isi pierde insa pe parcurs din luminozitate, devenind usor paclos.Sunt si doua produse adiacente: un deodorant si un lapte de corp care pot prelungi viata parfumului care, intre noi fie vorba, ar fi putut fi ceva mai lunga. Tot timpul parfumul asta imi aduce aminte de Lacoste/Pour Femme. Imi da aceeasi stare de confort. Daca il iubiti pe Pour Femme, merita sa-l incercati.


Numele parfumului: Mademoiselle Ricci
Casa: Nina Ricci
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2012
Creator: Alberto Morillas

Categorie olfactiva: floral-lemnos, mosc
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz, flori de maces
note de fond: trandafir, leandru roz
note finale: mosc alb, lemn alb

Aprecieri personale
Intensitate: peste medie
Persistenta: in jur de 3-4 ore
Flacon: vezi textul
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.