Pagini

Faceți căutări pe acest blog

11 octombrie 2012

Ambre Gris- Pierre Balmain



Parfumul a fost creat in 2008  de un parfumier pe care nu-l cunosc deloc, Guillaume Flavigny. Am descoperit parfumul intamplator, cautand un altul al aceleiasi case, Balmain. Atat de tare m-au fascinat notele de varf ale parfumului incat l-am luat pe loc, fara sa-i dau posibilitatea sa se defasoare in continuare.
Nu este un parfum usor de descris, pentru ca iese din tiparele obisnuite si are o evolutie usor ciudata. Primele note, cele care m-au fascinat, sunt tare isolite. E un miros fresh, dar foarte moale, compus dintr-o citrica, banuiesc bergamota (nelistata oficial), scortisoara si piper roz. Interesant este ca se simte si smirna, ea nu paraseste nicio clipa parfumul, o simti de la inceput si pana la sfarsit. Mirosul este usor dulceag, iar parfumul are un siaj foarte bun la inceput. Are si o nota usor gurmanda. Ulterior parfumul devine mai cremos si apare un miros floral destul de discret, parca incetosat sau prafuit, ca nu i-as zice pudrat. Cred ca sunt imortelele. Mirosul floral se impleteste frumos cu cel de smirna, un fum foarte vag, si creeaza o nuanta de mister. Initial nu am simtit tuberoza, dar ea exista. E ciudat cum, de sub smirna (care e departe de a fi agresiva, dimpotriva) razbat tot felul de nuante cand una usor animalica, cand una iodata, cand un miros foarte fin de tuberoza. Pe parcurs, parfumul isi mai pierde din dulceata, mirosul floral dispare cvasi total si castiga teren mirosul de rasina. Evolutia este lina, fara sincope. Parfumul este elegant si rafinat, are un incontestabil aer de noblete, putand fi folosit de ambele sexe, in ciuda faptului ca se zice ca ar fi feminin. Poate doar dulceata ar putea fi deranjanta pentru unii barbati. Dupa o ora si ceva, parfumul devine foarte discret, dar mai zaboveste ceva vreme pe piele. Imi pare a fi un parfum de zi, dar pentru anotimpuri mai reci caci este dulceag si degaja ceva caldura. Eu nu pot sa-l port, insa, doua zile la rand caci are un miros obsedant de-a dreptul si ajunge sa ma oboseasca.

Imortele


Numele parfumului: Ambre Gris
Casa: Pierre Balmain
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2008
Creator: Guillaume Flavigny


Categorie olfactiva: oriental-condimentat
Gen: feminin, dar poate fi si unisex
Descriere oficiala:
note de varf: piper roz, scortisoara, smirna
note de fond: tuberoza, imortela
note finale: benzoin, ambra, mosc


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: 3-4 ore
Flacon: masiv, din cristal fumuriu, de forma aproape cubica, cu un buson foarte mare, sferic, auriu
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.