Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 octombrie 2012

1804- Histoires de Parfums


1804 este anul de nastere al scriitoarei George Sand, pe numele sau adevarat Aurore Lucille Dupin, o femeie cu foarte multa personalitate care si-a trait viata boem, dupa pofta inimii ei, sfidand bunele manière ale epocii prin imbracaminte, fumat in public, iubiri patimase, urmate de despartiri scandaloase. Parfumul 1804 vrea sa-i evoce personalitatea.

Poate ne-am fi asteptat la un parfum mai androgin, dar este unul feminin, cu foarte multa forta si personalitate. Parfumul este foarte bine si ferm definit olfactiv de la inceput. Notele de varf aduc un miros dens, dulce si realist de ananas foarte copt si zemos. In secundar este si o gardenie, dar ea abia se simte, totusi contribuie la aura exotica a parfumului. Se simt si ceva condimente, poate o nucsoara. Desi parfumul este tare, nu tipa caci este cremos si cald. In notele de fond, desi se mai simte si ananasul, apare un trandafir viguros, rebel, amestecat cu patchouli. N-as zice ca e senzuala expresia parfumului, mie imi pare ca o dragoste neascunsa, marturisita public si asumata cu toate riscurile caci, si de aceasta data, floarea este foarte realista si exploziva. In cele din urma, patchouli reuseste sa controleze trandafirul si sa-l domesticeasca, dandu-i o tenta mai tandra. Notele de final m-au cam uimit. Parfumul isi pierde din  personalitate si devine un mosc mieros, cu slabe urme de santal si benzoin. Nu as zice ca e rau ( e o chestie incarcata de senzualitate), dar parca sunt usor frustrata, ma asteptam la altceva, poate la o atmosfera magica cu rasini si santal.

Auguste Charpentier- George Sand


Numele parfumului: 1804
Casa: Histoires de Parfums
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2001
Creator:
Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf: gardenia de Tahiti, ananas, piersica de Corsica
note de fond: lacramioara, trandafir de Maroc
note finale: patchouli, santal, benzoin, vanilie, mosc

Aprecieri personale
Intensitate: opulent
Persistenta:-3-4 ore
Flacon: din cristal transparent, de forma paralelipipedica, cu colturile de sus retezate, cu buson negru, cilindric
Evaluare: 7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.