Pagini

Faceți căutări pe acest blog

12 octombrie 2012

Ombre platine- Jean-Charles Brosseau






Parfumul nu s-a bucurat de prea multe recenzii, fapt care ma mira caci este un parfum foarte deosebit. Daca va spun ca este fructat, o sa credeti ca este un parfum banal, dar veti fi in eroare. Nu e banal deloc. E un parfum bland, cremos, cu miros de toamna.
Gasesti in el mere coapte, prune deshidratate, coacaze, toate foarte bine mixate. Fructele au in ele caldura soarelui acumulata pe timp de vara. Mie imi miroase a miez de nuca si a roscove si, inevitabil, imi evoca un parc cu un strat gros de frunze cazute, inca cu seva in ele.  E ca o zi de toamna, cu soare bland si mangaietor, dar si cu oarece nostalgie. Mirosul floral, desi in lista oficiala a ingredientelor sunt trecute flori opulente, este aproape imperceptibil. Simt doar putin trandafir. Ma intreb ce face compozitia atat de cremoasa ? Nu stiu, poate nuca de cocos. E si usor gurmand. Il miros si parca-mi doresc niste mere la cuptor, umplute cu dulceata si miez de nuca. Toamna ar fi perfecta daca nu ar fi fost uitata gutuia. Parfumul este foarte liniar, e greu de disecat in faze. Dar nici nu-mi vine sa-l disec ca-i omor toata poezia.



Numele parfumului: Ombre Platine
Casa: Jean-Charles Brosseau
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2011
Creator: Thomas Fontaine


Categorie olfactiva: oriental-floral
Gen: feminin
Descriere oficiala:
note de varf:bergamota, piper roz, coacaza neagra, mar
note de fond: nuca de cocos, crin, tuberoza, trandafir
note finale: santal, cedru, balsam de Peru, vanilie


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta:3-4 ore
Flacon: hexagonal, cu motive in relief, suflat cu argintiu, cu buson sferic de culoare aramie
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.