Pagini

Faceți căutări pe acest blog

8 octombrie 2012

Back to Black/aphrodisiac- By Kilian





Back to Black este un parfum creat de talentata parfumiera Calice Becker in 2009. Parfumul a avut un impact la public asemanator cu Angel de la Thierry Mugler, ducand fie la dragoste totala, fie la negare. Subtitlul « afrodisiac » al parfumului promite un parfum decadent si desigur ca a fost o buna gaselnita de marketing, care a starnit curiozitatea.
Parfumul incepe cu un miros de tutun indulcit cu  miere si aromatizat cu vanilie si iti sugereaza o pipa arzanda care, desigur, degaja si un pic de fum. Desi dulce, este un miros confortabil, destul de pervers. In timp dispare tutunul si ramane doar fumul vanilat, cu o atingere de lemn de cires si migdale. Are si mult patchouli care-i da oarece densitate. Parfumul este  rotund si catifelat, fara stridente, foarte lasciv si cald si, trebuie sa recunosc, rafinat. Il percepi ca pe o mangaiere inceata, te simti dezmierdat si, inevitabil, te cucereste. Fara indoila ca parfumul este si gurmand si are si o latura pronuntat hedonica, motiv pentru care, desi este liniar ca evolutie, nu ajunge sa te plictiseasca. Imi pare mai mult un parfum de interior care se asorteaza bine cu focul dintr-un semineu, cu perne moi, imbracate in catifea si semiobscuritate. Dupa ce am incercat sa-l port in doua randuri, am ajuns la concluzia ca nu prea are intensitate si siaj, drept pentru care este putin probabil sa primesti aplauze cand il porti, este cam caldut si ramane pentru mine un parfum confortabil de interior. Una este mirositul pe incheuetura mainii si alta purtatul.


Numele parfumului: Back to Black/aphrodisiac
Casa: By Kilian
Concentratie: EDP
An de aparitie: 2009
Creator: Calice Becker

Categorie olfactiva: oriental-lemnos
Gen: unisex
Note oficiale: bergamota, muscata, musetel albastru, nucsoara, coriandru, zmeura, cires, cedru, tamaie, patchouli, benzoin, boabe de tonka, vanilie.


Aprecieri personale
Intensitate: medie
Persistenta: de lunga durata
Flacon: standardul casei
Evaluare: 8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Nu aruncati sticlele de parfum golite! In 20 de ani ele vor deveni istorie. In jurul vostru sunt multi colectionari. Pastrati-le, daruiti-le, vindeti-le.